Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Į Klaipėdą atplaukė „Imlitex“ skirtas SGD krovinys

Į Klaipėdos uostą ketvirtadienį atplaukė naujas didelis suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) krovinys, skirtas bendrovei „Imlitex“.
Suskystintas gamtines dujas gabenantis laivas
Suskystintas gamtines dujas gabenantis laivas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Portalų marinetraffic.com, vesselfinder.com ir myshiptracking.com duomenimis, laivas „Arctic Aurora“ ketvirtadienio rytą yra prisišvartavęs prie Klaipėdos SGD terminalo laivo-saugyklos „Independence“. Dujovežis atplaukė iš Norvegijos Melkojos uosto, kur yra „Equinor“ gamykla.

Terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“ BNS informavo, kad dujovežis turi atgabenti apie 138 tūkst. kubinių metrų SGD.

Įmonė neatskleidžia, kam skirtos dujos, bet „Imlitex“ anksčiau patvirtino BNS, kad spalio pirmoje pusėje laukia beveik vienos teravatvalandės dujų krovinio iš neįvardijamo tiekėjo.

Žaliavų prekybos grupės „Imlitex Holdings“ bendrovė „Imlitex“ pirmąjį SGD krovinį per terminalą atsigabeno birželį – apie 142 tūkst. kub. metrų SGD atvyko iš Norvegijos. Liepos pabaigoje atplaukė ir nedidelis Rusijos dujų bendrovės „Novatek“ krovinys iš Vysocko.

Klaipėdos terminale naujaisiais dujų metais – nuo spalio iki kitų metų rugsėjo pabaigos – planuojama išdujinti apie 10,9 TWh (maždaug 11 didelių dujovežių), rodo „Klaipėdos naftos“ duomenys.

BNS žiniomis, be „Imlitex“, terminalu naudojasi „Ignitis“ (buvęs „Lietuvos energijos tiekimas“) ir Jonavos trąšų gamintoja „Achema“. Praėjusiais dujų metais terminalu naudojosi ir Estijos energetikos koncernas „Eesti Energia“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius