-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lietuvą atvyko dujų krovinys iš JAV

Į Klaipėdą penktadienį atplaukė naujas suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) krovinys iš JAV – šiais dujų metais tai 15-as krovinys iš šios šalies. Šįkart dujovežis atplukdė dalinį krovinį.
Gamtinės dujos
Gamtinės dujos / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Klaipėdos SGD terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“ komentavo BNS, kad dujovežis „Madrid Spirit“ Klaipėdos uoste lankosi pirmą kartą ir gabena apie 70 tūkst. kub. metrų SGD iš JAV. Tokie dujovežiai vidutiniškai plukdo apie 140 tūkst. kub. metrų SGD.

„Klaipėdoje iš dujovežio bus iškraunamas dalinis krovinys. Terminalas šiuo metu turi septynis naudotojus, kurie patys sprendžia, iš kur ir kokia apimtimi importuoti SGD“, – teigia terminalo operatorė.

Su Ispanijos vėliava plaukiojantis „Madrid Spirit“ rytą prisišvartavo prie laivo-saugyklos „Independence“, rodo portalai marinetraffic.com, vesselfinder.com ir myshiptracking.com.

Jų duomenimis, „Madrid Spirit“ atvyko iš Kav Pointo Merilendo valstijoje, kur veikia kompanijos „Dominion Energy“ SGD eksporto terminalas.

Į Klaipėdą nuo pernai spalio, kai prasidėjo nauji dujų metai, atplaukė dar 16 didelių dujovežių (vidutiniškai po 140 tūkst. kub. metrų SGD). Iš jų 14 laivų buvo iš JAV, po vieną atvyko iš Egipto bei Trinidado ir Tobago.

SGD terminalą per tą laiką pasiekė ir 49 nedideli laivai iš Rusijos Vysocko, kur yra bendrovės „Novatek“ gamykla. Šie laivai plukdo 9,5-15 tūkst. kub. metrų SGD krovinius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius