-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ignitis grupė“: dėl Kruonio HE 5-o agregato įrengimo išsamus PAV nebus reikalingas

Planuojama Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės (HE) plėtra įrengiant 5-ą agregatą neigiamos įtakos aplinkai neturės, todėl išsamus poveikio aplinkai vertinimas (PAV) nėra reikalingas, pirmadienį pranešė „Ignitis grupė“ .
„Ignitis“
„Ignitis“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasak įmonės, tokią išvadą padarė Aplinkos apsaugos agentūra, išanalizavusi „Ignitis gamybos“ pateiktus PAV atrankos dokumentus, kurie buvo parengti ruošiantis Kruonio HE plėtrai.

„Gauta teigiama išvada rodo, kad mūsų planuojama hidroenergetikos plėtra yra tvari ir draugiška aplinkai. Tai taip pat reiškia šio, kaip vieno svarbiausių projekto paruošiamųjų darbų etapo pabaigą. Taigi, nuosekliai įgyvendinami projektą mes dar vienu žingsniu priartėjome prie pagrindinio tikslo – įrengti 5-ą agregatą, įgalinsiantį elektrinę dirbti platesniame galių diapazone ir taip lanksčiau reaguoti į energetikos sistemos balansavimo poreikius. Ši plėtra yra ypač aktuali sinchronizacijos su kontinentinės Europos tinklais kontekste, kai reikės užtikrinti būtinų dažnio valdymo paslaugų teikimą“, – pranešime sakė „Ignitis gamybos“ vadovas Rimgaudas Kalvaitis.

Planuojamo įrengti 5-o agregato maksimali galia bus 110 MW, o jo techninės galimybės tiek generatoriaus, tiek ir siurblio režimuose išplės elektrinės galių panaudojimo spektrą, leis elektrinei dalyvauti bendroje Europos balansavimo rinkoje.

Naujojo agregato gyvavimo laikas – 40 metų.

Pasak „Igničio“ naujasis agregatas ne tik suteiks Kruonio HAE didesnį galios panaudojimo lankstumą, bet ir išplės esamų agregatų panaudojimo galimybes.

Šiuo metu Kruonio HE naudojami keturi agregatai, kurių kiekvieno maksimali galia 225 MW.

Agregatai šiandien teikia antrinio avarinio galios rezervo paslaugą, tiekia balansavimo elektros energiją bei dalyvauja bendroje elektros rinkoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius