Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ignitis grupė“ į vėjo jėgaines Mažeikiuose ketina investuoti 80 mln. eurų

Valstybės valdoma „Ignitis grupė“ į vėjo jėgainių parką Mažeikių rajone planuoja investuoti 80 mln. eurų, pranešė grupė.
Artūro Skardžiaus sklypas ir vėjo jėgainių parkas Šilutės rajone
Asociatyvi nuotr. / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Bendros 63 megavatų galios parko infrastruktūrą planuojama įrengti iki kitų metų pabaigos, o iki 15 jėgainių pastatyti iki 2022 metų pabaigos. Pasak grupės, jau pradedami kelių tiesimo ir kiti paruošiamieji darbai.

Statybos valdymu ir technine priežiūra užsiims bendrovė „Taem projektų valdymas“, kelių ir melioracijos rangos darbus už 4,4 mln. eurų atliks „Kuršasta“ bei kiti partneriai. Dalis paslaugų ir įrangos konkursų dar nėra pasibaigę.

„Ignitis grupė“ 2018 metų pabaigoje įsigijo vėjo parko projektą Mažeikių rajone plėtojančią įmonę „VVP Investment“. 2018 metų ataskaitoje grupė nurodo, kad bendra investicija į „VVP investment“ siekė 1,962 mln. eurų.

Grupė skelbia, kad šiuo metu jos įmonėms priklauso keturi veikiantys vėjo jėgainių parkai, kurių bendra galia siekia 58 MW, dar 18 MW galios vėjo parkas veikia Estijoje. Planuojama Lenkijoje statomo Pomeranijos vėjo jėgainių parko galia – apie 94 MW, o komercinę veiklą jis pradės jau kitais metais.

„Ignitis grupė“ siekia, kad iki 2030 metų jos žaliosios gamybos pajėgumų instaliuota galia siektų 4 GW.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius