Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 07

„Ignitis“ lankstaus plano atomazga: bendrovės prognozei neišsipildžius, vartotojai moka kone perpus mažiau

Gruodį apie 40 tūkst. „Ignitis“ klientų gavus pranešimus dėl vienašališkai keičiamų vadinamojo lankstaus plano sąlygų, kilo sujudimas, po kurio įmonės vadovai buvo iškviesti net į Seimą. Galiausiai valstybinė bendrovė nusprendė plano nenaikinti, o 65 ct/kWh kaina gąsdinti klientai gali atsipūsti – niūriausios prognozės neišsipildė.
Elektros kaina
Elektros kaina / 123RF.com nuotr.

15min jau rašė, kad gruodžio pabaigoje naikinti vadinamąjį lanksčios kainos planą nusprendęs „Ignitis“ savo vartotojams davė galimybę apsispręsti ir pasirašyti naują sutartį.

Toks sprendimas bendrovės buvo motyvuotas tuo, kad siūloma 36 mėnesių sutartis vartotojams būtų pigesnė, nes iš naujo perskaičiuotas tarifas, prognozuota, nuo sausio būtų siekęs net iki 65 ct/kWh.

„Remiantis mūsų skaičiavimais ir prognozėmis, 2023 m. pirmąjį pusmetį elektros energijos įsigijimo kainos turėtų išlikti aukštos – galutinė kilovatvalandės kaina galėtų viršyti 65 centus. Siekiame savo klientams pasiūlyti kuo mažesnę kainą ir užtikrinti ilgalaikį aiškumą dėl gaunamų paslaugų bei jų kainų, todėl mūsų krepšelyje šiuo metu nebelieka planų su nefiksuota Tiekimo paslaugos kaina“, – rašyta „Ignitis“ laiške klientams.

Galiausiai, bendrovė nusprendė nenaikinti plano, atidėti tarifo perskaičiavimą iki vasario bei pripažino komunikacinę klaidą.

Tačiau tarifas, dėl kurio buvo įspėti klientai, pasirodė esąs labai netikslus – realios kainos šiuo metu yra gerokai mažesnės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius