-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Ignitis“ primena: 385 tūkst. namų ūkių liko tik mėnuo sudaryti nepriklausomo tiekimo sutartį

Lietuvos gyventojams, kurie patenka į II-tąjį elektros rinkos liberalizavimo etapą, liko vos mėnuo pasirinkti nepriklausomą elektros tiekėją ir sudaryti sutartį. Tai padaryti būtina iki birželio 18 d. Kol kas nepriklausomo elektros tiekėjo dar nepasirinko beveik 385 tūkst. namų ūkių, rašoma pranešime spaudai.
Elektros tiekėjai
Elektros tiekėjai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) duomenimis, ligi šiol Lietuvoje nepriklausomo elektros tiekėjo nepasirinko net 52 proc. namų ūkių, kuriems tai privaloma padaryti iki birželio 18 dienos. Numatoma, kad antrojo elektros rinkos liberalizavimo etapo metu nepriklausomo elektros tiekėjo sutartį pasirašyti turi visi namų ūkiai, kurie per metus suvartoja elektros nuo 1000 iki 5000 kilovatvalandžių, o per mėnesį už elektrą sumoka apie 15-70 eurų.

„Norime skambinti visais varpais – birželio 18 diena jau ant nosies, todėl raginame gyventojus pasirinkti nepriklausomą elektros energijos tiekėją bei sudaryti su juo sutartį, ir ramiai ruoštis atostogoms, užuot gaišus laiką eilėse, kurios bus neišvengiamos, ypač jei sutarties sudarymas bus paliktas paskutinėms dienoms. Geriausia ir patogiausia sutartį sudaryti internetu“, – sako Deividas Rinkevičius, „Ignitis“ pasiūlymų klientams vadovas.

„Jei sutarties sudaryti internetu nėra galimybės, to jokiu būdu nepalikite paskutinei minutei. Kai „Ignitis“ aptarnavimo centruose ir Lietuvos pašto skyriuose, kuruose taip pat galima sudaryti sutartį su „Ignitis“, nutįs eilės, vienintelis likęs būdas bus sudaryti sutartį telefonu ir laukti popierinės sutarties pašto dėžutėje, pasirašyti, ir siųsti atgal. Tai gali užtrukti ir savaitę ar dvi. Jei sutartis nespės mūsų pasiekti iki birželio 18 d., ji neįsigalios nuo liepos 1 d.“, – perspėja D.Rinkevičius.

Pasak jo, gegužės mėnesį klientų aptarnavimo centruose jaučiamas gyventojų aktyvėjimas, lyginant su kovu ar balandžiu, tačiau sutarties dar nesudariusių gyventojų skaičius neramina. „Norint spėti iki termino, reikėtų, kad kasdien sutartis pasirašytų po 17-19 tūkst. gyventojų, tai yra didelis iššūkis visiems nepriklausomiems elektros tiekėjams“, – perspėja D. Rinkevičius.

„Gyventojai privalo žinoti, kad, nors nepasirinkus nepriklausomo tiekėjo ir nesudarius su juo sutarties, liepos 1-ąją elektros tiekimas nenutrūks, tačiau jie bus automatiškai perkelti į garantinį tiekimą, kuris užtikrinamas tik pusę metų, o nepriklausomą tiekėją vis tiek reikės pasirinkti“, – atkreipia dėmesį D. Rinkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius