Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iki 2020 metų prie nuotekų tinklų ketinama prijungti per 12 tūkst. gyventojų

„Artimiausiais metais beveik penkiasdešimtyje šalies miestų ir miestelių labai pagerės vandentvarkos ūkis – numatyti įgyvendinti projektai leis užtikrinti gyventojams kokybišką geriamojo vandens tiekimą ir nuotekų tvarkymą“, – sako aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.
Apdorojamas nuotekų dumblas
Apdorojamas nuotekų dumblas / BFL/Ingridos Žilėnaitės nuotr.

Šiam tikslui bus panaudotos ES paramos lėšos. Aplinkos ministerija pirmoji šalyje startuoja su ES finansavimo 2014-2020 m. programa. Ministras praėjusios savaitės pabaigoje patvirtino iš šios programos planuojamų bendrai finansuoti valstybės projektų pirmąjį sąrašą. 

Į jį įtraukti 26 vandentvarkos projektai. Jiems įgyvendinti bus skirta 180 mln. litų ES paramos. Su šiomis investicijomis vandentvarkos ūkis bus tvarkomas 46 gyvenvietėse.

Vienas stambiausių projektų –vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtra trijose Vilniaus rajono gyvenvietėse. Tai Skaidiškės, Marijampolis ir Rukainiai. Projektas kainuos daugiau kaip 20 mln. litų. Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtrai kitose dviejose Vilniaus rajono gyvenvietėse – Paberžėje ir Anavilyje – numatyta skirti 15,8 mln. litų, o sostinėje – apie 16 mln. litų. Uostamiestyje ir Klaipėdos rajone (Priekulė, Mickai, Dituva, Kuodžiai, Agluonėnai, Stragnai II, Dauparai, Šlapšilė, Gobergiškė, Jonušai) toks projektas kainuos arti 14 mln. litų.

Šie projektai leis užtikrinti gyventojams kokybišką geriamojo vandens tiekimą ir nuotekų tvarkymą. Juos įgyvendinus prie nuotekų tinklų bus prijungti 12 296 gyventojai, prie vandentiekio – 8772. Taip pat bus pastatyti 7 vandens gerinimo ir 8 nuotekų valymo įrenginiai, rekonstruoti 5 vandens gerinimo įrenginiai, nutiesta 174 km nuotekų šalinimo ir 146 km vandentiekio tinklų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius