Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 08 16 /22:25

ESO atnaujino elektros energijos tiekimą Grigiškėse

Bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) ketvirtadienį kiek po 21.30 val. vakaro atnaujino elektros energijos tiekimą visiems Grigiškėse įsikūrusiems klientams. Planuotas tiekimo nutraukimas buvo neišvengiamas dėl ESO ir „Litgrid“ vykdytų transformatorių pastotės ir perdavimo tinklo rekonstrukcijos darbų, tačiau užtruko dėl nenumatytų aplinkybių, teigiama išplatintame pranešime spaudai.
Elektra
Elektra / 123rf.com nuotr.

Elektros energijos tiekimą planuota atnaujinti iki 17 val., tačiau perdavimo sistemos operatoriaus „Litgrid“ rangovui vykdant darbus nutrūko virš aukštos įtampos oro linijos nutiestas žaibo saugos trosas. Dėl to kelias valandas vėlavo darbų pabaiga – ESO imtis darbų atnaujinant elektros energiją vartotojams galėjo tik ištempus naują trosą ir „Litrgid“ įjungus įtampą 110 kV linijoje.

„Atsiprašome klientų dėl visų nepatogumų, kuriuos jie patyrė susiklosčius šiai situacijai. ESO darė viską, kad elektros energijos tiekimas visiems klientams būtų atnaujintas greičiausiai, kaip tik įmanoma. Tikimės, kad daugiau nesklandumų pavyks išvengti. Baigus šią rekonstrukciją ateityje įvairius remonto galėsime atlikti nenutraukus elektros energijos tiekimo klientams“, – sako laikinai ESO generalinio direktoriaus pareigas einantis Augustas Dragūnas.

Darbai Grigiškėse buvo atliekami siekiant užtikrinti klientų poreikius dėl didesnės galios bei padidinti elektros energijos tiekimo patikimumą miesto įstaigoms ir gyventojams. Atlikti šiuos darbus buvo įmanoma tik išjungus elektros energijos tiekimą.

Baigus rekonstrukcijos darbus, atsiras elektros energijos įtampos rezervavimo galimybė. Tai reiškia, kad tinklo priežiūros darbus bus galima atlikti neatjungus elektros energijos, o jos tiekimas po gedimų bus atstatomas žymiai greičiau. Elektros energijos remonto metu ketvirtadienį neturėjo kiek daugiau nei 5600 Grigiškėse įsikūrusių ESO klientų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius