-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Imlitex“ planuoja tęsti SGD importą per Klaipėdą

Antrojo suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) krovinio sulaukusi žaliavų prekybos grupės „Imlitex Holdings“ bendrovė „Imlitex“ ketina ir toliau importuoti dujas per Klaipėdos SGD terminalą.
Imlitex biuras
Imlitex biuras

Savaitgalį bendrovei atgabentas nedidelis Rusijos dujų bendrovės „Novatek“ krovinys iš Vysocko uosto. Jį atplukdė dujovežis „Coral Fungia“, įprastai gabenantis apie 10 tūkst. kubų SGD.

„Imlitex“ Gamtinių dujų prekybos skyriaus vadovas Dominykas Kryževičius penktadienį sakė BNS, kad dujos įsigytos dėl geros jų kainos.

„Kaina iš esmės lemia. Čia yra vienintelis aspektas“, – sakė D.Kryževičius.

Bendrovė pirmąjį SGD krovinį tiesiogiai per terminalą atsigabeno birželio pradžioje. Dujovežis „Arctic Princess“ iš Norvegijos Melkojos uosto, kur yra „Equinor“ SGD gamykla, tuomet atplukdė maždaug 142 tūkst. kubų SGD.

„Tiesiog perkame mažesnį kiekį, tai grynai kiekio sumetimais“, – naują tiekėjo pasirinkimą pakomentavo „Imlitex“ atstovas.

Pasak jo, be jau minėtiems dviem laivams skirtų išdujinimo pajėgumų (0,964 teravatvalandės (TWh) ir 0,063 TWh), bendrovė kol kas naujų pajėgumų nėra užsisakiusi. Šiuo metu deramasi su tiekėjais.

„Esame derybų procese su tiekėju, iš esmės šiuo metu kalbame apie ketvirtą ketvirtį, trečio pabaigą. Tikėtina, kad ir šiais, ir kitais metais tų laivų bus (...). Tikrai neturime įsipareigojimų konkretiems tiekėjams“, – aiškino D.Kryževičius.

Jo teigimu, realizuodama dujas „Imlitex“ dirba ir su galutiniais klientais, ir didmeninėje rinkoje.

„Bus paskirstytas tas krovinys tarp keleto klientų. Nelabai galiu pasakyti, kam ir kur mes jį dėsime, bet iš esmės jis bus parduotas“, – sakė D.Kryževičius.

„Imlitex“ turi gamtinių dujų tiekimo licenciją.

Terminalu taip pat naudojasi valstybės valdomos „Lietuvos energijos“ antrinė įmonė „Lietuvos energijos tiekimas“ (LET) ir Jonavos trąšų gamintoja „Achema“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius