Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

„Inter RAO Lietuvai“ nepavyko panaikinti FNTT sankcijos

Sankcijų apribotai Rusijos kapitalo buvusiai elektros tiekėjai „Inter RAO Lietuva“ nepavyko panaikinti Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pritaikytos sankcijos – įmonė negalės atsiskaityti už teisines paslaugas su Vilniaus įmone „CEOcorp“ pervedant jai 242 tūkst. eurų. 
Grigiškėse pripiešta Rusijos vėliavų
Grigiškėse pripiešta Rusijos vėliavų / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.
Temos: 1 Rusija

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) vasario 21 dieną atmetė „Inter RAO Lietuvos“ skundą. Tokį pat sprendimą pernai gruodį priėmė Vilniaus apygardos administracinis teismas. 

Anksčiau pastarasis teismas atmetė ir „CEOcorp“ prašymą panaikinti FNTT sprendimą ir taikyti sankcijų išimtį šiai piniginei operacijai.

LVAT galutinai nusprendė, kad „Inter RAO Lietuva“ FNTT sprendimo skųsti negali, nes ji nedalyvavo nagrinėjant „CEOcorp“ ir FNTT ginčą pirmosios instancijos teisme, todėl negali teikti apeliacinio skundo. 

„Inter RAO Lietuva“ LVAT teigė, kad FNTT sprendimas jai daro materialinę įtaką, todėl teismui neleidžiant jo skųsti ribojamos teisės į jos teisminę gynybą.

„Teisė kreiptis į teismą teisminės gynybos gali būti įgyvendinta tik įstatymų nustatyta tvarka, (...) todėl „Inter RAO Lietuvos“ argumentai dėl tariamai ribojamos teisės į teisminę gynybą yra nepagrįsti“, – nusprendė LVAT. 

242 tūkst. eurų „Inter RAO Lietuvos“ mokėjimą 2022 metų birželio 3 dieną Šiaulių bankas sustabdė gavėjai „CEOcorp“ nurodęs, kad FNTT sprendimu „Inter RAO Lietuva“ įtraukta į sankcionuojamų įmonių sąrašą.

Vilniaus apygardos administracinis teismas „CEOcorp“ prašymą panaikinti FNTT sprendimą atmetė pernai spalį.

„CEOcorp“ nurodė, kad pinigai mokami už jau suteiktas paslaugas, tačiau FNTT argumentavo, kad įmonė nepateikė pakankamai duomenų ir informacijos, patvirtinančių pavedimo pagrįstumą. 

FNTT „Inter RAO Lietuvą“ įtraukė į sankcionuojamų įmonių sąrašą dėl jos sąsajų su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius