Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Investuotojai vis dar nepasitiki bitkoinais

Nors Jungtinėse Amerikos Valstijose veiklą pradėjo pirmoji licencijuota bitkoinų birža, Lietuvos verslo konfederacijos mokesčių komisijos pirmininkas Marius Dubnikovas „Žinių radijui“ trečiadienį sakė, kad bitkoinai susidūrė su didele pasitikėjimo problema, kuri dar nėra išspręsta.
Bitkoinai
Bitkoinai / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Bitkoinai

„Bitkoinų keityklos daugelyje pasaulio vietų praėjusiais metais viena po kitos pradėjo skelbti apie bankrotus, prarastus ar pavogtus bitkoinus ir panašiai. Pasitikėjimo praradimas iš esmės lėmė, kad bitkoino kaina per paskutinius 12 mėnesių nukrito nuo beveik 1000 dolerių už vienetą iki dabar esamų 250 dolerių“, – laidoje „Aktualioji valanda“ trečiadienį sakė M. Dubnikovas.

Pasak jo, papildomo pasitikėjimo atsiradimo nematyti, nes investuotojai esą vis dar ja nepasitiki.

„Iš kitos pusės, bandant licencijuoti veiklą ir įvesti reguliatorius, bandoma reabilituoti bitkoiną ir pasakyti, kad šita sistema yra tvari ir toje sistemoje internetine valiuta galima keistis patikimiau negu kitose. Be abejo, tai yra žingsnis į priekį, bet tam, kad bitkoinas taptų plačiai pripažįstamu instrumentu, reikia nueiti dar daug daug žingsnelių“, – teigė M. Dubnikovas.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius