Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Investuotojams ėmus vaikytis pelno, naftos kainos patraukė žemyn

Investuotojams po dviejų dienų naftos brangimo ėmus vaikytis pelno, „juodojo aukso“ kainos penktadienio ryte patraukė žemyn.
Nafta
Nafta / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nafta pinga nepaisant augimo akcijų rinkose, kurį paskatino Didžiosios Britanijos priimtas sprendimas pirmą kartą nuo 2009 metų sumažinti bazinę palūkanų normą ir gerokai padidinti skatinimo apimtis ekonomikai paremti.

„Brent“ rūšies naftos kaina ryte smuko 40 centų, arba 0,9 proc., iki 43,89 JAV dolerio už barelį, o WTI rūšies naftos kaina sumenko 36 centais, arba 0,83 proc., iki 41,57 JAV dolerio už barelį.

JAV energetikos departamento duomenims parodžius, kad šalies komercinės naftos atsargos praėjusią savaitę sumažėjo, nafta trečiadienį ir ketvirtadienį pabrango maždaug 6 procentais.

Tuo tarpu pirmadienį kainos buvo pirmą kartą nuo balandžio mėnesio smukusios žemiau 40 JAV dolerių už barelį kartelės.

„Pasiekusios svarbų maždaug 40 JAV dolerių už barelį lygį, kainos apsisuko“, – sako „CMC Markets“ vyriausiasis strategas Michaelas McCarthy. – Dabar atrodo, kad kainos greičiausiai sugrįš į 44–45 JAV dolerių už barelį intervalą.“

„CMC Markets“ ekspertas Alexas Wijaya mano, kad „kainų smukimą taip pat galėjo paskatinti pelno vaikymasis“ po kainų pakilimo pastarosiomis dienomis.

Jo nuomone, „rinka dabar bando rasti sąžiningos vertės tašką, naujos pusiausvyros tašką. Žvelgiant į ateitį, visų dėmesys bus nukreiptas į paklausą Kinijoje ir Azijoje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius