Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Numatė ateitį: Zachas Schreiberis iš naftos uždirbo milijardą dolerių

Ribotos rizikos fondų valdytojas Zachas Schreiberis, kuris dar gegužę rekomendavo parduoti naftą, iš šios žaliavos trumpųjų pozicijų arba šortinimo uždirbo apie milijardą dolerių.
Zachas Schreiberis
Zachas Schreiberis

Jo valdomas „PointState Capital“ ribotos rizikos fondas per praėjusius metus uždirbo du milijardus dolerių, t.y. jo investicinė grąža per minimą laikotarpį siekė 27 procentus. Net pusę iš minėto pelno buvo uždirbta iš naftos šortinimo, t.y. iš šios žaliavos kainų kritimo.

„Mes manome, kad naftos kainos pajudės žemyn, gerokai žemyn. Jei laukiate jų augimo, man jūsų gaila“ – gegužės mėnesį „Ira Sohn Investing Conference“ konferencijos metu sakė jis.

Tuo metu rinkoje nafta dar kainavo apie šimtą dolerių už barelį. Šiuo metu barelis „Brent“ rūšies žaliavinės naftos jau kainuoja 49,41 dolerį, arba 1.31 procentu daugiau nei trečiadienio prekybos metu. Už barelį „Crude“ rūšies žaliavinės naftos yra mokama po 47,91 dolerį, arba 1.23 procentais daugiau nei trečiadienio prekybos sesijos metu.

Nafta, kurios kaina iki praėjusių metų vidurio dėl baimių, kad su Krymu susijusi krizė lems šios žaliavos tiekimo sutrikimus, buvo ūgtelėjusi, nuo birželio pabaigos dėl padidėjusios jos pasiūlos, kurią lėmė naftos išgavimo apimčių augimas Amerikoje, ėmė po truputį vis labiau pigti. O tai, kad naftą išgaunančių šalių organizacija OPEC nusprendė nemažinti jos narių išgaunamų naftos apimčių, dar labiau prisidėjo prie paspartėjusio naftos kainų kritimo.

Iki šios sėkmės su nafta Zachas Schreiberis finansų pasaulyje faktiškai nebuvo žinomas. Savo ribotos rizikos fondą „PointState Capital“ jis įkūrė 2011 metais, o jo pradinis kapitalas siekė penkis milijardus dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius