Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Islamo valstybės“ džihadistai laužėsi į JAV energetinę sistemą

Teroristinė grupuotė „Islamo valstybė“ (IS) bandė laužtis į JAV elektros energijos įmonių serverius. Vis dėlto, pranešama, kad islamistai yra prasti programišiai, dėl to šios atakos jokios didelės grėsmės JAV energetikai nekelia, rašo naujienų svetainė cnn.com.
Turkijoje sutriko elektros tiekimas
„Islamo valstybės“ džihadistai laužėsi į JAV energetinę sistemą / AFP/„Scanpix“ nuotr.

JAV pareigūnai apie IS programišių bandymus įsilaužti į neįvardintų šalies energijos bendrovių informacines sistemas pranešė trečiadienį.

„IS“ pradeda kibernetines atakas“, – sakė viena iš už infrastruktūros apsaugą atsakingų Nacionalinio saugumo departamento darbuotojų Caitlin Durkovich.

Pranešama, kad IS atakos buvo nesėkmingos, o teroristai naudoja toli gražu ne pažangiausias priemones.

Pranešama, kad IS atakos buvo nesėkmingos, o teroristai naudoja toli gražu ne pažangiausias priemones, norėdami įsiveržti į kompiuterines sistemas.

„Stiprus noras. Laimei, maži pajėgumai, – teigė Federalinio saugumo tarnybos (FTB) kibernetikos skyriaus vadovas Johnas Riggis. – Tačiau nerimą kelią tai, kad jie pajėgumus nusipirks“.

FTB šiuo metu nerimauja, kad IS ir jos rėmėjai nusipirks kenkėjišką programinę įrangą, kuri gali patekti į kompiuterius bei sunaikinti elektronikos prietaisus. Galimas kibernetinis išpuolis prieš JAV energetikos kompanijas galėtų sutrikdyti energijos tiekimą amerikiečių namams ir bendrovėms.

Tiesa, potencialias grėsmes JAV energetikos įmonėms kelia ne tik islamo ekstremistai, bet ir šalies viduje veikiantys teroristai bei neapykantos grupės.

J.Riggis priminė, kad praėjusiais metais energetikos įmonių sistemose atrastų kenkėjiškų programų pėdsakai nuvedė iki Rusijos vyriausybės.

Pabrėžiama, kad tikimybė, jog bus įvykdyta ataka prieš visą JAV energetikos tinklą ar bent jau dalį jo, yra itin maža. Šis tinklas, skirtingai negu daugelis įsivaizduoja, nėra toks vieningas. Šiuo metu tai įvairių tinklų, kurių kiekvieną aptarnauja skirtingo tipo įrenginiai bei programinė įranga, mišinys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius