Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išmaniųjų elektros skaitiklių konkurse liko šeši dalyviai

Lietuvoje ruošiantis diegti išmaniąją elektros apskaitą, pernai paskelbtame konkurse liko šeši potencialūs išmaniųjų skaitiklių tiekėjai. Jie dalyvaus tolesnėje atrankoje, pranešė elektros ir dujų skirstymo bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO).
ESO
ESO / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Sutartį su konkurso nugalėtoju planuojama pasirašyti šių metų pabaigoje.

„Tai vienas iš svarbių etapų pirkimo procese. Atrinkti šeši geriausiai kvalifikacinius reikalavimus atitikę tiekėjai, kurie ESO vertinimu, turi geriausią patirtį jau vykdytuose išmaniųjų skaitiklių ir sistemų diegimo projektuose kitose šalyse“, – teigia ESO.

Bendrovė pirmajame etape ketina įsigyti apie 1,2 mln. išmaniųjų skaitiklių, o jų tiekėjai bus atsakingi ir už skaitiklių duomenų surinkimą bei valdymo IT sprendimą, komunikaciją.

ESO planuoja diegti išmaniuosius skaitiklius Lietuvoje 2021-2023 metais.

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) pernai rugsėjį suderino 147 mln. eurų vertės išmaniosios apskaitos diegimo projektą. Taryba pažymėjo, kad projekto vertė sumažėjo 79 mln. eurų (pirminio projekto vertė buvo 226 mln. eurų, siekiant kartu diegti išmaniąją dujų apskaitą).

VERT tuomet nurodė, kad, išmaniosios apskaitos diegimas 0,05 cento už kilovatvalandę (be PVM) didins skirstymo kainą, bet tai nesieks ir 1 proc. galutinio elektros tarifo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius