-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijos energetikos milžinė „Eni“ sudarė naują susitarimą su Alžyru dėl dujų tiekimo

Italijos energetikos milžinė „Eni“ ketvirtadienį pasirašė supratimo memorandumą su Alžyro nacionaline naftos bendrove „Sonatrach“, ketindama padidinti dujų žvalgybą šioje Šiaurės Afrikos valstybėje, Romai siekiant sumažinti energetinę priklausomybę nuo Rusijos.
Dujotiekis
Dujotiekis / 123RF.com nuotr.

Memorandumas pasirašytas per Alžyro prezidento Abdelmadjido Tebboune valstybinį vizitą Romoje, praėjus kelioms savaitėms, kai Italijos ministras pirmininkas Mario Draghi lankėsi Alžyre.

„Kiekvieną kartą, kai gamyba padidės, galėsime produkciją tiekti Italijai, kuri vėliau galės ją persiųsti į likusią Europą“, – kalbėjo A. Tebboune po susitikimo su Italijos prezidentu Sergio Mattarella.

„Kalbant apie elektrą, su draugais italais sutarėme nutiesti povandeninį kabelį iš Alžyro į Italiją“, – pridūrė prezidentas.

S.Mattarella pasveikino ilgalaikę dviejų šalių strateginę partnerystę ir pridūrė: „Esame dėkingi Alžyrui už pastangas stiprinti šį bendradarbiavimą“.

Susitarimo memorandumas „leis „Sonatrach“ ir „Eni“ įvertinti dujų potencialą ir paspartintos plėtros galimybes konkrečiuose „Sonatracho“ jau atrastuose telkiniuose Alžyre“, sakoma Eni pranešime.

Numatoma, kad sandorio teritorijoje išgaunamų dujų kiekis sieks apie 3 mlrd. kubinių metrų per metus, rašoma pranešime.

Nuo tada, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą, o Vakarai įvedė precedento neturinčias sankcijas Maskvai, Italija siekia sumažinti savo priklausomybę nuo rusiškų dujų.

Italija didžiąją dalį gamtinių dujų perka iš užsienio, o daugiau nei 40 proc. importuojamų dujų gauna iš Rusijos.

Balandį M.Draghi paskelbė apie susitarimą padidinti Alžyro tiekimą Italijai per dujotiekį „Transmed“ iki 9 mlrd. kubinių metrų per metus iki 2023–2024 metų.

Ketvirtadienio susitarimo memorandumą pasirašė „Eni“ ir „Sonatrach“ vadovai, dalyvaujant A. Tebboune ir M.Draghi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius