Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijos „Eni“ pareiškė neketinanti įžiebti „dujų gręžinių karo“ Kipro pakrantėje

Italijos naftos milžinės „Eni“ vadovas ketvirtadienį pareiškė, kad naftos ir dujų grupė nevykdys gavybos prie Kipro krantų, jei Kipro ginče su Turkija dėl gamtinių dujų telkinių kuri nors šalis pasiųs karinius laivus.
Kipro vėliava
Kipro vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Nesijaudinu... [bet] jei bus išsiųsti kariniai lavai, gręžinių negręšiu, – pareiškė „Eni“ vadovas Claudio Descalzi. – Tikrai nenoriu pradėti karo dėl gręžinių.“

Europos Sąjungos narė Kipras praėjusią savaitę apkaltino Turkiją nepaisant bloko reikalavimų, kai Turkija pasiuntė dar vieną gręžimo laivą į Kipro teritorinius vandenis.

Nikosija pranešė, kad Turkija išsiuntė gręžimo laivą „Yavuz“ į Kipro išskirtinės ekonominės zonos 7 bloką ir kontinentinį šelfą – šioje zonoje pagal praėjusį mėnesį pasirašytą susitarimą veiklos licencijos išduotos Italijos bendrovei „Eni“ bei Prancūzijos bendrovei „Total“.

Pasak Kipro vyriausybės, teritorija, kurioje veikia Turkijos laivas, pagal tarptautinę teisę yra aiškiai apibrėžta kaip Kipro teritoriniai vandenys.

Šalia Kipro esanti jūrinė teritorija pritraukė kitas tarptautines milžines, tokias kaip „ExxonMobil“ ir „Shell“. Čia trijose vietose buvo atrasti dideli gamtinių dujų telkiniai, tačiau dujas dar reikia išgauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius