Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaroslavas Neverovičius: Lietuva galėtų plėtoti ir atominę, ir atsinaujinančią energetiką, VAE projektas gali būti tęsiamas

Naujasis energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius teigia, jog naujoji centro kairės Vyriausybė nėra nusistačiusi prieš atominę energetiką, kurią, anot jo, būtų galima plėtoti kartu su atsinaujinančiais energetikos šaltiniais. Ministras taip pat neatmetė galimybės, kad Visagino atominės elektrinės (VAE) projektas gali būti tęsiamas.
Jaroslavas Neverovičius
Jaroslavas Neverovičius / BFL/Tomo Urbelionio nuotr.

„Negali būti taip, kad arba atominė, arba vėjas ir saulė. Manau, kad protingas sprendimas turėtų būti kažkoks scenarijus, kur yra suderinti tie interesai ir visų pirma interesas užtikrinti savarankišką energetinę sistemą“, – pirmadienį „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ sakė J.Neverovičius.

Pasak jo, bus siekiama, kad darbo grupė, kuri rengs Lietuvos energetikos strategijos atnaujinimą, parengtų tokias nuostatas ir tikslus, kuriems galėtų pritarti kuo daugiau politinių jėgų.

Anot J.Neverovičiaus, jį į ministrus delegavusi LLRA taip pat iš principo nėra prieš atominę energetiką, o, panašiai kaip ir Socialdemokratų partija, prieštarauja tik ankstesnės Andriaus Kubiliaus Vyriausybės parengtam VAE projektui. Tačiau, anot jo, negalima atmesti galimybės, kad VAE projektas gali būti tęsiamas.

„Jeigu užtikrinsime konkurencingą kainą, jeigu užtikrinsime, kad sprendimas bus pats geriausias, modernus, saugiausias iš įmanomų, jeigu dar pridėsime tą faktą, kad projektas yra regioninis – kitos valstybės investuoja pas mus valstybėje realiai <...> Projektą remia Europos Komisija, tai manau, kad tikrai reikia labai rimtą apsvarstyti šį projektą ir paaiškinti, kodėl tas yra daroma – todėl, kad mes esame priklausomi, 60 proc. energijos ateina iš išorės“, – tvirtino J.Neverovičius.

Premjeras Algirdas Butkevičius praėjusį penktadienį pareiškė, kad regioniniams partneriams naujosios Lietuvos valdžios pozicija dėl atominės elektrinės bus pristatyta kovo mėnesį. Anto jo, naujoji Vyriausybė šiuo metu susipažįsta su esančia padėtimi energetikos sektoriuje, yra sudaroma darbo grupė, kuri prižiūrės Lietuvos nepriklausomos energetikos strategiją, ir maždaug po dviejų mėnesių bus duotas atsakymas, kurį variantą arba kurį modelį Lietuva pasirinks.

A.Butkevičiaus vadovaujami socialdemokratai yra kritikavę buvusios centro dešiniųjų Vyriausybės parengtą projektą, pagal kurį Baltijos šalių energetikos įmonės ir Japonijos kompanija „Hitachi“ naują 1350 megavatų atominę elektrinę pastatytų iki 2020–2022 metų.

Lietuvos gyventojai neišsakė paramos projektui per balsavimą referendume. Per patariamąjį referendumą, vykusį kartu su Seimo rinkimais spalio 14 dieną, už naujos atominės elektrinės statybą balsavo 34,09 proc., prieš – 62,68 proc. rinkėjų. Aktyvumas buvo 52,58 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius