-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV įvedė sankcijas Irano naftos chemijos bendrovei PGPIC

Jungtinės Valstijos penktadienį įvedė ekonomines sankcijas Irano naftos chemijos grupei „Persian Gulf Petrochemical Industries Company“ (PGPIC) dėl bendrovės ryšių su Irano revoliucinės gvardijos korpusu (IRGC), paskelbė Iždo departamentas.
Irano vėliava naftos įmonėje
Irano vėliava naftos įmonėje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiuo žingsniu siekiama užkirsti kelią Irano didžiausios ir pelningiausios naftos chemijos bendrovės finansavimui, o sankcijos taikomos ir jos 39 patronuojamosioms įmonėms bei „užsienio prekybos atstovams“, pranešė Iždo departamentas.

„Šis veiksmas yra įspėjimas, kad mes ir toliau imsimės veiksmų prieš holdingus ir bendroves naftos chemijos sektoriuje ir kitur, kurios teikia finansavimo šaltinius IRGC“, – pareiškime pažymėjo JAV iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas.

Iždo departamentas įspėjo, kad tarptautinės įmonės, kurios bendradarbiaus su PGPIC arba jos patronuojamomis įmonėmis ir pardavimo agentais, taip pat taps JAV sankcijų objektu. Pastaraisiais metais JAV dedamos pastangos slopinti Irano ekonomiką, įgyvendinamos po JAV prezidento Donaldo Trumpo sprendimo atsisakyti 2015 metų branduolinio susitarimo, dėl kurio susitarė jo pirmtakas, supykdė sąjungininkes, nes į ginčo ugnį patenka ir užsienio bendrovės.

Iždo departamentas pareiškė baudžiantis PGPIC dėl pastarosios ryšių su IRGC įmone „Khatam al-Anbiya“.

Sankcijos draudžia PGPIC ir jos patronuojamosioms bendrovėms patekti į JAV rinką ar finansų sistemą, įskaitant per kitas užsienio įmones, ir įšaldo visą Jungtinėse Valstijose esantį bendrovės turtą ar lėšas ar susijusiių JAV įmonių turimą turtą ar lėšas.

„Imdamiesi priemonių prieš šį tinklą, ketiname užkirsti kelią pagrindinių Irano naftos chemijos sektoriaus elementų, remiančių IRGC, finansavimui“, – kalbėjo S.Mnuchinas.

Iždo departamentas pranešė, kad PGPIC grupei priklauso 40 proc. viso Irano naftos chemijos gamybos pajėgumų bei tenka 50 proc. šalies naftos chemijos eksporto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius