-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinėje Karalystėje ima trūkti degalų

Kai kurios Jungtinės Karalystės degalinės priverstos užsidaryti, nes dėl tiekimo sutrikimų jose trūksta degalų.
Uždaryta degalinė Liverpulyje
Uždaryta degalinė Liverpulyje / „Scanpix“/AP nuotr.

Ketvirtadienį kai kuriose šalies dalyse uždarytos BP tinklo ir nedidelis skaičius „Tesco Alliance“ degalinių. Jos veiklą sustabdė dėl tos pačios priežasties – tiekimo sutrikimų.

1200 degalinių visoje JK valdanti BP atsiprašė vartotojų už nepatogumus ir aiškino, jog šiuo metu prioritetas – aprūpinti degalais tas degalines, kurios yra reikalingiausios: prie greitkelių ir svarbių kelių. Žadama, jog uždaryti pardavimo taškai veiklą atnaujins kaip įmanoma greičiau. „Tesco Alliance“ taip pat apgailestavo dėl netikėtų nepatogumų.

Nors JK netrūksta žaliavos ir jau pagamintos produkcijos, kyla problemų dėl degalų pristatymo į kai kurias pardavimo vietas. Taigi, ir vėl bėdų šaltinis – sunkvežimių vairuotojų trūkumas, jau ne pirmą mėnesį tapęs galvos skausmu gamintojams ir prekybininkams: prekės nepasiekia pardavimo vietų.

Krovinių gabenimo keliais asociacija (Road Haulage Association) primena, kad šalyje šiuo metu trūksta apie 100 000 šios profesijos atstovų ir dar kartą paragino vyriausybę supaprastinti sąlygas įdarbinti užsieniečiams, kuriems po „Brexit“ keliami papildomi ir sunkiai įgyvendinami reikalavimai.

Tačiau vyriausybė į tai atsakė, jog supaprastintas užsieniečių įdarbinimas problemos neišspręs ir paragino darbdavius imtis „ilgalaikių investicijų į JK vietinę darbo jėgą užuot buvus priklausomais nuo darbininkų iš užsienio“.

Įdomu tai, kad šalyje yra daugiau bedarbių nei prieš koronaviruso pandemiją, tačiau atsilaisvinusių darbo vietų jie neužima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius