Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kainų komisija iki liepos pratęsė dujų rinkos tyrimą

Kainų komisija ketvirtadienį trims mėnesiams – iki liepos 19 dienos – pratęsė dujų rinkos tyrimą. Tai BNS pranešė komisijos atstovė Loreta Kimutytė. Tyrimas už už 2013-2014 metus ir 2015 metų pirmąjį pusmetį turėjo būti baigtas per 4 mėnesius iki balandžio 19-osios, tačiau jis gali būti pratęstas ne daugiau kaip 3 kartus po 3 mėnesius.
Dujotiekis
Dujotiekis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Gazprom

„Tyrimas pratęstas, atsižvelgiant į surinktų duomenų apimtį bei vis dar tikslinamą informaciją. Komisija taip pat planuoja įvertinti situaciją dujų tiekimo rinkoje ir 2015 metų pirmąjį pusmetį“, – pranešė komisija.

Atlikti tyrimą pernai spalį paprašė Lietuvos šilumos tiekėjų asociacija, kuri priekaištavo, kad „Lietuvos dujų tiekimas“ negrąžina permokos didiesiems klientams už nuo 2013-ųjų pradžios iki 2014 metų geegužės tiektas dujas.

Bendrovės vadovas Mantas Mikalajūnas BNS praėjusią savaitę teigė, kad tyrimas dujų permokos grąžinimui įtakos nebeturės, nes tvarka su Kainų komisija buvo suderinta dar praėjusių metų pabaigoje.

„Lietuvos dujų tiekimas“ turėjo būti pripažintas didelę įtaką turinčia bendrove, kad komisija galėtų patvirtinti 81,4 mln. eurų „Gazprom“ permokos grąžinimo tvarką, tačiau vėliau ji buvo suderinta su komisija, ir sprendimas dėl įtakos neteko prasmės.

Vyriausybė gruodį nusprendė, kad „Lietuvos dujų tiekimas“ permoką vartotojams turėtų grąžinti per dvejus metus – 2015-2016-uosius, arba ilgiau, jei visi pinigai nebus išnaudoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius