Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kainų komisija įspėjo „Vilniaus energiją“

Kainų komisija įspėjo iš sostinės šilumos ūkio pasitraukusią „Vilniaus energiją“ dėl nesuteiktos informacijos, reikalingos perskaičiuoti šilumos kainas. Tai jau ne pirmas komisijos įspėjimas arba bauda Prancūzijos koncerno „Veolia“ valdomai „Vilniaus energijai“, kuri bylinėjasi su valstybe tarptautiniame arbitraže, reikalaudama šimtamilijoninės kompensacijos. „Vilniaus energija“ teigia, kad komisija nurodė pateikti didelės apimties analizę, tačiau stengsis ją atlikti laiku.
„Vilniaus energija“ perduota Vilniaus šilumos tinklams
„Vilniaus energija“ perduota Vilniaus šilumos tinklams / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Įmonei nurodyta būtiną informaciją pateikti per 20 darbo dienų, kitu atveju jai gali būti skiriama bauda nuo 289 eurų iki 0,5 proc. įmonės metinių reguliuojamos veiklos pajamų.

Pasak „Vilniaus energijos“ atstovo Nerijaus Mikalajūno, komisija prašo atlikti analizę, kurią pati ir turėtų daryti. Tačiau jis tikina, kad „Vilniaus energija“ stengsis pati šią analizę padaryti ir pateikti ją laiku.

„Mes pilnai bendradarbiaujame, teikiame visą informaciją, leidome susipažinti su visais dokumentais, bet jie nusprendė prašyti atlikti išsamią finansinę analizę. Teisės aktai to nenumato, jie patys tokią analizę turėtų atlikti, nes pateikė savo lenteles ir formas, kurias reikia užpildyti. Šiai analizei reikia milžiniškų pastangų ir laiko. Mes ją geranoriškai darysime ir pateiksime, kiek spėsime“, - BNS tikino N.Mikalajūnas.

Bendrovė iki gegužės 3 dienos turėjo pateikti informaciją dėl 2010 metais nustatytų bazinės šilumos ir karšto vandens kainų, tačiau iki šiol ji to nepadarė. Duomenys yra būtini teismo įpareigojimui iš naujo apskaičiuoti kainų dedamąsias įvykdyti.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) kovą galutinai panaikino komisijos nustatytas 2011-2015 metų bazines „Vilniaus energijos“ kainas ir nurodė jas perskaičiuoti iš naujo.

„Vilniaus energija“ teigė, kad komisija prašo su kainos nustatymu nesusijusių dokumentų, todėl dalies jų nepateikė.

Kainų komisija pernai patikrino 2012-2014 metų „Vilniaus energijos“ sąnaudas ir nustatė, kad įmonė gavo 24,3 mln. eurų nepagrįstų pajamų. Pernai komisija skyrė įmonei 600 tūkst. eurų baudą už tai, kad ji neteikė informacijos, norint patikrinti, ar šilumos kaina 2012-2014 metais buvo pagrįsta.

„Vilniaus energija“ iš sostinės pasitraukė balandį, šilumą miestui nuo tada tiekia Vilniaus šilumos tinklai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius