Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kanados nafta gali sugriauti OPEC planus

Kanada, kurios naftos atsargos yra trečios pagal dydį pasaulyje, gali padidinti „juodojo aukso“ gavybą ir sužlugdyti OPEC šalių ir jų partnerių pastangas naftos rinkoje atkurti paklausos ir pasiūlos pusiausvyrą, ketvirtadienį rašo britų verslo dienraštis „The Financial Times“.
Naftos saulėlydis.
Nafta / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 OPEC Nafta Kanada

Pastaraisiais mėnesiais Kanados naftininkai sumažino kapitalo investicijas, tačiau vien ankstesnių investicijų pakaks tam, kad šalies gavyba augtų dar bent 18 mėnesių.

Kanados naftos gamintojų asociacija prognozuoja, kad naftos gavyba šiemet padidės 270 tūkst. barelių per dieną, o 2018 metais – dar 320 tūkst. barelių per dieną.

Per kitus kelerius metus Kanados naftos sektorius augimo tempu nusileis tik Jungtinėms Valstijoms, mano analizės įmonės „IHS Markit“ ekspertai.

Kanados nafta dar papildo JAV komercines „juodojo aukso“ atsargas, o tai rinkos dalyviams kelia nemažą rūpestį.

Investicinis bankas „Goldman Sachs“, atsižvelgęs į gavybos didėjimą Jungtinėse Valstijose ir jos atsigavimą Libijoje ir Nigerijoje, ketvirtadienį pablogino trumpalaikes WTI rūšies naftos kainos prognozes. WTI kainos trijų mėnesių prognozė nuo 55 JAV dolerių už barelį buvo sumažinta iki 47,5 JAV dolerio.

Banko ekspertai mano, kad OPEC gali tekti dar labiau sumažinti gavybą, kad naftos rinkoje būtų atkurta paklausos ir pasiūlos pusiausvyra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius