Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas svarbiausia renkantis šilumos siurblį: profesionalų patarimai žaliems

Lietuvai atgavus nepriklausomybę keitėsi ne tik reikalavimai pastatams, bet ir privačių būstų šildymo, vėsinimo ir vėdinimo sistemos. Kaip sako šios srities ekspertas Gintautas Gaudinskas, ypač dideli ir spartūs pokyčiai vyko per pastaruosius 5-10 metų. Renkantis privačių namų šildymo ir vėsinimo sistemas, didelį pagreitį įgavo šilumos siurbliai.
 „Vaillant“ šildymo sistemos
„Vaillant“ šildymo sistemos / Gamintojo nuotr.

„Šilumos šaltinio ir šildymo įrangos dažnai net nepastebime, tačiau tai yra labai svarbi mūsų pastatų dalis, o jos įrengimas, eksploatacija daug kainuoja“, pabrėžia G.Gaudinskas.

Tikra ir netikra kaina

Kad būtų patikima, taupi, tyliai veiktų, na, – ir kaina labai nesikandžiotų. Tokius kriterijus norėdami keisti ar naujame būste įsirengti šildymo-vėsinimo sistemą dažniausiai vardija žmonės. Tačiau ekspertai pabrėžia, kad vien to negana.

Grįždamas iš mokymų Utenoje apie šilumos siurblius, jų montavimo ir techninės priežiūros subtilybes, „Vaillant Group International GmbH Baltics filialas“ techninis ir aptarnavimo atstovas Baltijos šalyse G. Gaudinskas įvardijo dažną klaidą, kurią darome rinkdamiesi šildymo sistemą: orientuojamės į šilumos siurblio kainą, neįskaičiuodami energijos sąnaudų, eksploatacijos išlaidų, ilgaamžiškumo, kitų garantijų ar kad įrenginys – išvis be jų.

Gamintojo nuotr./ „Vaillant“ šildymo sistemos
Gamintojo nuotr./ „Vaillant“ šildymo sistemos

„Tikra kaina ir galimybė palyginti vieną įrenginį su kitu būtų tuomet, jei suskaičiuotume, kiek mums šiluma ir vėsinimas kainuotų per 10-15 metų sudėję šildymo sistemos, jos įrengimo, eksploatacijos išlaidas ir mokesčius už elektrą“, – akcentuoja G. Gaudinskas.

„Vilpra“ prekių grupės vadovas E. Stankevičius atkreipia dėmesį į gamintojus, bei kokius šilumos siurblius pasirinkę klientai lieka patenkinti, o blogų atsiliepimų – nėra.

Kaip nepasimesti pasiūlymų gausybėje

Šilumos siurblių rinka – didelė, tad spręsdami, kokį pasirinkti, žmonės pasimeta: bando lyginti techninius parametrus, pvz., garso lygį, įrenginio naudingumą, valdymo galimybes, kitus parametrus. Sistemas išmanančių specialistų pagalba tokiu atveju – nepakeičiama.

Pasak G. Gaudinsko, tikslingai parinkus šildymo sistemą pagal konkrečią kliento situaciją svarbu teisingai sumontuoti šildymo ir karšto vandens ruošimo įrenginius, juos suderinti ir paleisti, nes gamykliniai nustatymai nebūtinai atitinka konkretaus vartotojo poreikius.

„Visada kartoju, kad labai svarbi ne tik šilumos siurblio kokybė, iš kokių medžiagų, kur ir kaip jis pagamintas, bet ir kaip sumontuotas, kaip bus prižiūrimas toliau. Jeigu eksploatacija tinkama, įranga tarnauja 10-15 ir daugiau metų, tačiau per tą laiką būtina atlikti tam tikrus profilaktinius darbus, kurie užtikrina šildymo sistemos ilgaamžį veikimą“, – atkreipė dėmesį atstovas.

Kuo tyliau, tuo geriau

Kalbėdami apie šilumos siurblių keliamą triukšmą abu pašnekovai išskyrė ypač tyliai veikiančius „Vaillant" šilumos siurblius.

Pasak E. Stankevičiaus, individualiuose namuose, ypač žiemą ir naktimis erzina šildymo prietaisų keliamas triukšmas. Visų pirma tai aktualu namus pasistačiusiems mažesniuose sklypuose. Tačiau, net gyvenant didesnėje erdvėje, jei ne kaimynams, tai pačių namo šeimininkų ramybę drumsčia garsiai veikiantys šilumos siurbliai.

„Mūsų vadybininkai, konsultuodami pirkėjus, išskiria „Vaillant“ šiluminius siurblius kaip vienus tyliausių rinkoje. Tikrai tyliai veikia“, sakė „Vilpra“ prekių grupės vadovas.

Gamintojo nuotr./ „Vaillant“ šildymo sistemos
Gamintojo nuotr./ „Vaillant“ šildymo sistemos

Vokiška kokybė

Kitas E. Stankevičiaus akcentuotas minėtų šilumos siurblių privalumas, kad jie europiniai. Kaip dar sako pirkėjai, – patikimos vokiškos kokybės. „Žmones tai paperka. Kaip ir aukštas efektyvumas – pagal tai, kiek su vienu vatu elektros energijos pagaminama šilumos“, – pridūrė E. Stankevičius.

Anot jo, rinkoje yra labai daug šilumos siurblių, kurie surinkinėjami Azijoje, Turkijoje ar Čekijoje, o „Vaillant“ gamintoja Vokietija išsiskiria ne tik aukšta darbo kultūra, bet ir daug geresne kokybės kontrole. „Patikimesni ir elektronikos komponentai, geresnės kokybės kompresorius“, – lygino ekspertas.

„Vaillant“ šilumos siurbliais „Vilpra“ prekiauja daug metų. Kaip apibendrino E. Stankevičius, žmonės patenkinti, blogų atsiliepimų nėra.

Viskas vienose rankose

Pasak G. Gaudinsko, tai ir profesionalių konsultantų, serviso specialistų nuopelnas: „Vaillant“ partneriai ir atstovai ne tik parduoda šilumos siurblius, rekomenduoja, kokius išsirinkti vartotojams, bet ir atlieka aptarnavimą: „Svarbu, kad viskas vienose rankose, klientas gauna visas paslaugas vienoje vietoje“.

Svarstantiems, kokį gamintoją rinktis, šilumos sistemų ekspertas „Vaillant“ siūlo dėl ypatingos atsakomybės prieš klientus: net ir nutraukus konkretaus šilumos siurblio gamybą atsarginių dalių parūpinama bei serviso paslauga užtikrinama dar 10-15 metų.

„Technologijos sparčiai keičiasi, ir, jeigu žmonės nusipirkę tam tikro gamintojo įrangą, nebegauna atsarginių dalių, serviso paslaugos, iškyla didelių problemų. 150 metų šildymo sistemų gamybos patirtį turintis „Vaillant“ šiuo požiūriu – pavyzdys“, – sakė G. Gaudinskas.

Gera investicija

Apie dešimt metų Lietuvoje naudojami „Vaillant‘ siurbliai pasiteisinę, klientai patvirtina, kad jie ne tik užtikrintai, tyliai, efektyviai veikia, bet ir atsiperka mažiau sumokant už elektrą.

Kaip juokėsi įmonės atstovas, klientai įsigyja šilumos siurblius ir jis jų nebemato, mat profesionaliai parinkti ir sumontuoti įrenginiai nekelia problemų. Teigiamo atgalinio ryšio meistrai vis dėlto sulaukia – laikas nuo laiko iškviesti patikrinti, ar viskas tikrai gerai.

„Didžioji dauguma neturi pastabų ir džiaugiasi sumontuota įranga, nebent nebuvo laikomasi eksploatacijos nurodymų. Norint, kad bet kokia įranga ilgai, patikimai ir efektyviai tarnautų, profesionali techninė priežiūra ir aptarnavimas – privalomi“, – pabrėžia G. Gaudinskas.

Gamintojo nuotr./ „Vaillant“ šildymo sistemos
Gamintojo nuotr./ „Vaillant“ šildymo sistemos

Išeitis augant sąskaitoms

Inovatyvių, taupių šildymo sistemų populiarumo augimui įtakos turėjo dvigubai, o kai kam net trigubai pavasarį augusios sąskaitos už šildymą ir elektrą.

Galimybę įsirengti energiją taupančius šilumos siurblius Lietuvoje ketverius metus remia ir valstybė. Pasak G. Gaudinsko, paraiškas paramai gauti pateikę pirkėjai gavo tikrai nemažas kompensacijas už energiją tausojančius šilumos siurblius, kaip ir saulės elektrines, kitus tvarius sprendimus.

Mes visi norime geriausio už mažiausią kainą. Kodėl patalpų šildymui-vėsinimui turėtume pasirinkti patikrintą variantą?

Apibendrindamas, G. Gaudinskas pasitelkė automobilio analogiją: visi norime nusipirkti tokią transporto priemonę, su kuria galėtume kuo toliau, kuo patogiau ir draugiškiau aplinkai nuvažiuoti, išnaudodami mažiau kuro ar elektros baterijos, sukeldami kuo mažiau triukšmo ir patys nuo jo nepavargdami. „Taip yra ir su šilumos siurbliais. Kokybiška įranga ne tik daug efektyvesnė, ilgiau tarnauja, yra ekologiškesnė, bet ir jos eksploataciniai kaštai mažesni“.

„Vaillant“ šildymo sistemos yra ilgaamžės, nes gaminamos iš kokybiškų medžiagų įmonėje, kuri jau antrą šimtmetį Europoje garsėja kaip sėkmingai veikianti šildymo sistemų srityje.

Daugybės bandymų, atliekamų skirtingų gamybos lygių metu, tikslas – įsitikinti, kad produktas atitinka aukščiausius „Vaillant“ standartus ir galutiniam vartotojui užtikrinti, kad jų investicija į energiją tausojantį šildymą ir vėsinimą – atsipirks.

Sąlyga – pasitikėti šildymo-vėsinimo sistemų profesionalais: renkantis, montuojant bei prižiūrint įrangą, bendradarbiauti su jais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius