-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kataras diegia naują SGD tiekimo praktiką

Kataras, didžiausias pasaulyje suskystintų gamtinių dujų (SGD) gamintojas ir eksportuotojas, pirmą kartą istorijoje vienu tanklaiviu pristatė SGD į daugiau nei vieną uostą.
Kataras
Kataras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak Kataro dujų gavybos ir eksporto įmonių „Qatargas“ ir „RasGas Company“, jos kartu užsakė SGD tanklaivį „Al Khuwair“, kuriuo dujos buvo pristatytos įvairiems pirkėjams Belgijoje ir Didžiojoje Britanijoje.

SGD buvo pakrautos viename Kataro terminale ir pristatytos išdujinimui į Belgijos ir Didžiosios Britanijos uostus. Išsamesnės informacijos apie kiekius, terminus ir sandorių kainas įmonės nepateikė.

Visgi jos pažymėjo, jog ši iniciatyva rodo, kad Kataras yra pasirengęs tiekdamas SGD elgtis lanksčiau ir kokybiškai tenkinti užsakovų poreikius.

Vasaros pradžioje Kataras pareiškė sieksiantis iki 2020 metų SGD gamybą padidinti nuo dabartinių 77 mln. tonų per metus iki 100 mln. tonų. Šiuo metu šiai šaliai taikomos sankcijos, kurias jai yra skyrusios kelios arabų valstybės, Katarą kaltinančios teroristų palaikymu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius