Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kauno energijai“ perskaičiuojama bazinė šilumos kaina

Centralizuotai šilumą tiekiančiai „Kauno energijai“ perskaičiuota bent penkerius metus galiojusi bazinė šilumos kaina – ji turėtų mažėti 8,3 procento. Naujoji kaina nustatoma trejiems metams. 
Vamzdyno keitimas Savanorių prospekte
Vamzdyno keitimas Savanorių prospekte / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kainų komisija ketvirtadienį spręs dėl mažesnės – 4,17 cento už kilovatvalandę (kWh) – bazinės šilumos kainos (neįvertinant papildomų dedamųjų).

Galutinei šilumos kainai įtakos turės, be kita ko, kuro kainos. Šiuo metu komisijos apskaičiuota projekcinė (negalutinė) šilumos kaina rugsėjo mėnesiui (taikant liepos mėnesio kuro kainas) mažėja nuo dabartinių 3,93 cento iki 3,88 cento už kWh, arba 1,3 procento. Šiuo atveju yra įskaičiuotos ir kitos dedamosios prie bazinės kainos – bendrovės gautos permokos ar nepriemokos už veiklą.

Sprendimą dėl papildomų dedamųjų turės priimti bendrovės valdyba, nustatydama šilumos kainos dedamąsias pirmiesiems bazinės kainos galiojimo metams.

Kainų komisija pažymoje skaičiuoja, kad „Kauno energija“ skirtingais laikotarpiais gavo maždaug 14,27 mln. eurų papildomų pajamų dėl šilumos kainoje įskaitytų ir faktiškai patirtų sąnaudų kurui ir šilumai įsigyti neatitikties, ir apie 0,65 mln. eurų dėl neteisingai apskaičiuotų ir taikytų palyginamųjų šilumos gamybos sąnaudų. Pažymoje nurodomos ir bendrovės nesusigrąžintos lėšos, kurių bendra suma siekia apie 320 tūkst. eurų.

Komisija rekomenduoja „Kauno energijos“ valdybai grąžintiną vartotojams sumą paskirstyti 4 metų laikotarpiui, kad bendrovė tuo pat metu galėtų užtikrinti patikimą ir kokybišką šilumos tiekimą vartotojams. Dėl laikotarpio, per kurį turėtų būti grąžinama permoka vartotojams, spręs bendrovės valdyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius