Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno kogeneracinė jėgainė patiekė pirmą šilumą

Valstybės valdomos grupės „Ignitis grupė“ ir Suomijos koncerno „Fortum Heat“ baigta statyti Kauno kogeneracinė jėgainė antradienį pirmą kartą patiekė šilumą į miesto centrinio šildymo sistemą, pranešė „Ignitis grupė“.
Kauno kogeneracinė jėgainė
Kauno kogeneracinė jėgainė / Lietuvos energijos nuotr.

Pasak jos, jėgainė komercinę veiklą pradės gegužės mėnesį. Iki tol į miesto šildymo sistemą ji buvo patiekusi iš dujų pagamintos šilumos, kol kas jėgainė dar negeneruoja elektros.

Numatoma, kad jėgainė Kaunui vasarį patieks 22,6 gigavatvalandės šilumos energijos – apie 12 proc. miesto poreikio. „Ignitis grupė“ teigia, kad aukcione jėgainės pasiūlyta kaina yra antra mažiausia Kaune.

Šiais metais planuojama sudeginti iki 200 tūkst. tonų išrūšiuotų ir perdirbti netinkamų komunalinių ir nepavojingų pramoninių atliekų bei nuotekų dumblo.

Jėgainė yra sudariusi atliekų tiekimo sutartis su Kauno regiono ir Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centrais bei penkiomis nepavojingų pramoninių atliekų tiekimo įmonėmis.

Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) pastatytos jėgainės projektą įgyvendina bendra „Ignitis grupės“ ir „Fortum“ įmonė Kauno kogeneracinė jėgainė. Bendra projekto vertė siekia iki 160 milijonų eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius