-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno savivaldybė viliasi, kad į Kauno šilumos ūkį investavus 700 mln. Lt, šildymas pigs

Bendrovės „Lietuvos energija“ vadovas Dalius Misiūnas šį trečiadienį vykusio susitikimo su Kauno meru Andriumi Kupčinsku metu pristatė šilumos ūkio pertvarkos viziją ir aptarė naujos valstybinės įmonės steigimo sąlygas.
Šildymas
Šildymas / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

Gegužės mėnesio pabaigoje Vyriausybė priėmė sprendimą Kaune ir Vilniuje steigti įmones, kurios investuos į šių miestų šilumos ūkio modernizavimą. Preliminariai skaičiuojama, kad bendros Europos Sąjungos struktūrinių fondų, kontrolinį akcijų paketą valdysiančios „Lietuvos energijos“, Kauno miesto savivaldybės valdomų įmonių ir privataus kapitalo investicijos į Kauno šilumos ūkio modernizavimą gali siekti apie 700 mln. Lt. 

Pasak Kauno mero A. Kupčinsko, šios investicijos labiausiai laukiamos bendrovei „Kauno energija“ priklausančioje Petrašiūnų elektrinėje.

„Vyriausybės sprendimas modernizuoti dviejų didžiausių šalies miestų šilumos ūkius reiškia, kad valstybė pagaliau prisiima atsakomybę už investicijas į šilumos kogeneracinį ūkį ir tai yra geras signalas. Anksčiau už šildymą kauniečiai yra mokėję ir po 30 ct/kWh. Šiuo metu kainą mums yra pavykę sumažinti iki 23-24 ct/kWh. Jei valstybė investuotų žadamas lėšas į Petrašiūnų jėgainę, šildymo kaina gali nukristi iki 20 ct/kWh“, – teigė Kauno meras A. Kupčinskas.

Artimiausiomis dienomis bendrovė „Lietuvos energija“ skelbs viešąjį konkursą šilumos gamybai. Tikimasi, jog naujoji įmonė Kauno šilumos ūkio atnaujinimo darbus užbaigs iki 2016 metų pabaigos.

„Mes suinteresuoti prisijungti prie visų projektų, kurie mažintų kainą šilumos vartotojams. Nepaisant ir taip  jau ženkliai sumažėjusios šilumos kainos, bendrovė „Kauno energija“ ir toliau vykdo šilumos gamybos šaltinių ir tiekimo tinklų modernizavimo projektus, siekdama dar labiau sumažinti šilumos kainą vartotojams“, - teigė AB „Kauno energija“ generalinis direktorius Rimantas Bakas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius