Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija žada plačiau atverti naftos, telekomunikacijų ir energetikos rinkas

Kinijos vyriausybė pirmadienį pažadėjo plačiau atverti naftos, telekomunikacijų ir energijos rinkas privačioms bendrovėms, valdančiajai komunistų partijai mėginant paskatinti lėtėjantį ekonomikos augimą.
Kinijos vėliava
Kinijos vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ministrų kabinetas taip pat pažadėjo privačioms įmonėms sudaryti tokias pat sąlygas kaip ir valstybinėms įmonėms kitose pramonės šakose. Pranešime nenurodyta, ar pakeitimai bus vienodai taikomi ir užsienio bendrovėms.

Šis pažadas – tai dar viena rinkų atvėrimo ir muitų mažinimo serijos priemonė, skirta padėti atgaivinti ekonomikos augimą, kuris paskutinį ketvirtį sulėtėjo iki žemiausio lygio per tris dešimtmečius – 6 procentus.

Šiuo metu Pekinas yra įsitraukęs į prekybos karą su Vašingtonu dėl Kinijos technologinių ambicijų ir prekybos pertekliaus.

Minėtame pranešime žadama „įvesti rinkos konkurenciją“ pagrindinėse pramonės šakose, įskaitant energetikos, telekomunikacijų, geležinkelių, naftos ir gamtinių dujų rinkas. Teigiama, kad privačioms įmonėms bus pirmą kartą leista teikti pagrindines telekomunikacijų paslaugas ir investuoti į energijos generavimą bei paskirstymą.

Pranešime nepateikta informacijos apie nuosavybės apribojimus ar kitus galimus apribojimus privačioms bendrovėms ar apie tai, ar bus leidžiami veikti užsienio investuotojams. Kabinetas nurodė, kad šiuo metu sudaromi grafikai.

Pekinas nutraukė visiškos užsienio nuosavybės apribojimus elektromobilių gamyboje ir teigia, kad iki 2021 metų ši priemonė apims visą automobilių pramonę. Reguliavimo tarnybos pažadėjo leisti visišką užsienio nuosavybę dalyje bankų, draudimo ir kitose finansų įmonėse.

Taip pat pirmadienį Finansų ministerija paskelbė apie importo muitų sumažinimą nuo sausio 1 dienos virtinei gaminių.

Šis žingsnis skirtas skatinti harmoningą prekybos ir aplinkos plėtrą“, – pažymėjo oficiali naujienų agentūra „Xinhua“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius