-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Klaipėdiečiai pirmieji išbandys alternatyvios energetikos naujoves

Balandžio 17-20 dienomis Klaipėdoje, „Švyturio arenoje“ bendrovė „Expo Vakarai“ organizuoja 21-ąją statybų verslo parodą „Individuali statyba‘2013“, kurioje didelis dėmesys bus skiriamas alternatyvios energetikos produktams.
Klaipėdoje ruošiamasi paroda „Individuali statyba“.
Klaipėdoje ruošiamasi paroda „Individuali statyba“. / „Expo Vakarai“ nuotr.
Temos: 2 Paroda Energetika

Tik šios statybų verslo parodos lankytojai turės galimybę pirmieji Lietuvoje pamatyti ir išbandyti aplinkai draugiškas inovacijas. Ar kada galėjote įsivaizduoti, kad netikėtai išsikrovusį telefoną bus galima įkrauti tiesiog gatvėje ir dar nemokamai? Norvegų kompanija pristatys švarios elektros energijos stendus „Green Solution“, veikiančius saulės kolektorių pagrindu. Šie stendai teikia visuomenei nemokamas paslaugas, tokias kaip: mobiliųjų telefonų ir kt. įrenginių įkrovimas, turizmo informacijos sklaida, nemokamas WiFi interneto ryšys, informacija apie dviračių takus, jų nuomos punktus. 

Kartu su švarios elektros stendais pirmą kartą bus demonstruojami ir moduliniai dviračių takai „Bikway“. Šie dviračių takai lengvai įrengiami ir net 50 proc. pigesni už tradicinius asfaltuotus dviračių takus. Remiantis Jungtinės Karalystės ir Danijos tyrimais, jais važiuodami dviratininkai jaučiasi matomi ir saugesni. 

Platus ir patogus dviračių takų tinklas mieste skatintų gausesnį dviračių naudojimą, o tai sąlygotų taršos, triukšmo, automobilių spūsčių ir eismo įvykių sumažėjimą. Jų įdiegimas prisidėtų prie patrauklesnės miesto infrastruktūros. Kada šiomis naujovėmis galės naudotis Lietuvos miestų gyventojai priklausys nuo miestų valdžios noro kurti žalesnę ir patogesnę aplinką mieste. 

Per keturias dienas bus pristatoma ir daugiau alternatyvios energetikos produktų. Lankytojai galės apžiūrėti ir įvertinti įvairių gamintojų saulės kolektorius, energiją taupančius siurblius, ekologiškus putų betono blokelius, infraraudonųjų spindulių šildymo plėveles, biologinius nuotėkų valymo įrenginius, energiją taupančias šildymo sistemas. Taip pat pasikonsultuoti su specialistais ir sužinoti naudingos informacijos. 

Ilgametis parodos partneris „Lietuvos vėjo energetikos asociacija“ organizuos tarptautinę konferenciją „Darnioji namų energetika 2013“. Joje pranešimus skaitys ne tik Klaipėdos regiono savivaldybių merai ir kiti vadovai, mokslininkai ir verslininkai, bet asociacijos partneriai iš Vokietijos, Švedijos, Danijos bei Lenkijos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius