Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per 3 tūkst. uostamiesčio butų ir namų savininkų prašo kompensacijų už šildymą

Klaipėdoje kompensacijų už šildymą gavėjų mažėja, tačiau padėti susimokėti sąskaitas galą su galu nesuduriantiems gyventojams reikia vis daugiau lėšų.Šį rudenį kompensacijų už šildymą paprašė 3082 klaipėdiečiai – šimtu mažiau nei pernai. Nuo pernai miestiečiai liko skolingi šilumos tiekėjams daugiau kaip 19 mln. Lt.
Radiatorius
Kompensacijoms už šildymą Klaipėdoje prieiks beveik 8 mln. Lt. / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

Klaipėdos miesto savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė sako, kad tai galima sieti su išaugusiu minimaliu atlyginimu ir mieste iki 7,7 proc. sumažėjusiu nedarbu: „Prisidėjo ir tai, kad mieste mažėja gventojų. Matome, kad taip pat mažėja ir prašančiųjų socialinių pašalpų bei maitinimo vaikams.“

Į kompensacijas gali kompensuoti tie gyventojai, kuriems išlaidos šildymui ir šiltam vandeniui sudaro daugiau nei 20 proc. gaunamų pajamų. Pernai trečdalis prašiusiųjų kompensacijos jos negavo, nes pajamos, kaip paaiškėjo, buvo didesnės. 

Nors kompensacijos gavėjų mažėja, savivaldybė dėl brangstančio šildymo turi bis plačiau praverti savo aruodą. 2012-aisiais kompensacijoms už šildymą skirta 7,2 mln. Lt, už vandens pašildymą – 1,03 mln. Lt. 

Šiais metais kompensuoti nepasiturimai gyvenančių klaipėdiečių patiriamas išlaidas šildymui, reikės beveik 8 mln. Lt. Tikimasi, kad trūkstamus 2 mln. Lt pavyks gauti iš valstybės biudžeto. Vandens pašildymui prireiks apie 1 mln. Lt. 

Klaipėdiečiai per vasarą menkai aptirpdė savo įsiskolinimus „Klaipėdos energijai“ – vos kiek daugiau nei 1 mln. Lt. Šilumos vartotojai bendrovei skolingi 19,2 mln. Lt. Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, skola išaugo 8,9 proc. nors pačių skolininkų skaičius sumažėjo 4,6 procento.

Labiausiai skolose skęsta socialinio būsto nuomininkai. Jie „Klaipėdos energijai“ skolingi beveik 2 mln. Lt. Tokias skolas labai sunku išieškoti, nes įsiskolinę socialinio būsto nuomininkai  dažniausiai neturi jokio turto ir nedirba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius