Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos konteinerių terminalas į atsinaujinančią energiją investavo 350 tūkst. eurų

Klaipėdos konteinerių terminalas, UAB (toliau – KKT) siekiant prisidėti prie aplinkos taršos mažinimo ant terminalų sandėlių stogų įrengė 500 kW galios saulės elektrinę. „Mums svarbi ne popierinė, o reali tvari veikla, tad atsakingai vertiname krovos procesų įtaką klimato kaitai ir investuojame į atsinaujinančius energetinius išteklius“, - sako Klaipėdos konteinerių terminalas, UAB generalinis direktorius Vaidotas Šileika.
Klaipėdos konteinerių terminalas ant sandėlių stogų įrengė 500 kW galios saulės elektrinę.
Klaipėdos konteinerių terminalas ant sandėlių stogų įrengė 500 kW galios saulės elektrinę. / Bendrovės nuotr.

Anot V.Šileikos, įmonė, įgyvendindama ilgalaikius strateginius tikslus, planuoja investicijas į plėtrą vertindama ne tik veiklos efektyvinimo rezultatus, ekonominę naudą ar paslaugų kokybės gerinimo tikslus, tačiau didelis dėmesys yra skiriamas ir veiklos tvarumo tikslams. Tai vienas iš strateginių prioritetų.

Planuojama, kad per metus saulės jėgainė pagamins apie 12 proc. elektros energijos reikalingos terminalo veiklai užtikrinti. Dėl to į aplinką nebus išmesta apie 252 t CO2 dujų, kurios išsiskirtų šį elektros kiekį gaminant ne iš atsinaujinančių energijos išteklių.

Iš viso ant KKT sandėlių stogų pradėjo veikti 1204 fotomoduliai, o bendras plotas, kurį užima saulės elektrinė, siekia 2 773 kv. metrų.

Saulės elektrinės montavimo darbai truko 3 mėnesius.

Šiais metais konteinerių terminalo teritorijoje buvo antnaujintas apšvietimas, sumontuota nauja LED apšvietimo sistema. Naujieji šviestuvai naudoja mažiau elektros energijos, mažėja energijos sąnaudos elektrai gaminti, o tuo pačiu – ir į aplinką išskiriamo anglies dioksido. Į šią naują apšvietimo sistemą KKT investavo apie 800 tūkst. eurų

KKT priklauso Klaipėdos terminalo įmonių grupei, vienijančiai krovos, logistikos, krovinių ekspedijavimo ir laivų agentavimo paslaugas teikiančias įmones. Terminalas nuosekliai investuoja į tvarios technikos įsigijimą bei rūpinasi aplinka, kurioje vykdo veiklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius