Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Klaipėdos nafta“ didina biodegalų krovos mastą

Valstybės kontroliuojamos „Klaipėdos naftos“ valdomame naftos terminale nuo metų pradžios perkrauta 37,2 tūkst. tonų biodegalų. Pernai per visus metus biodegalų perkrauta 5,2 tūkst. tonų, o 2018 metais – 6,3 tūkst. tonų.
„Klaipėdos naftos“ bendrovėje pastatytas naujas rekuperacijos įrenginys.
„Klaipėdos nafta“ / „Klaipėdos naftos“ nuotr.

Bendrovė praneša, kad per pirmąjį šių metų pusmetį perkrautų biodegalų didžioji dalis vėliau pasiekė Vakarų ir Šiaurės Europos šalis – pažangiausias žaliosios ekonomikos skatinimo rinkas.

„Esame pasiruošę reaguoti į augančią biodegalų paklausą ir sudaryti sąlygas savo klientams perkrauti dar didesnius biodegalų kiekius pasinaudojant Klaipėdos uoste turima infrastruktūra“, – pranešime teigia laikinoji bendrovės komercijos direktorė Jurgita Šilinskaitė-Venslovienė.

Klaipėdos naftos terminale yra kraunami dviejų rūšių biodegalai: etanolis ir riebiųjų rūgščių metilo esteris, geriau žinomas kaip biodyzelinas.

Pasak „Klaipėdos naftos“, biodegalus krauna vos keli Baltijos šalių uostai. Be Klaipėdos uosto, biodegalai yra perkraunami Ventspilyje ir Liepojoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius