Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Klaipėdos nafta“ nori tapti SGD terminalo operatore Brazilijoje

Valstybės valdoma naftos ir suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalų operatorė „Klaipėdos nafta“ trečiadienį pranešė, kad derasi su Brazilijos „Gas Natural Acu“ (GNA) dėl terminalo paslaugų teikimo sutarties terminalui, esančiame Acu uoste.
„Klaipėdos nafta“
„Klaipėdos nafta“ / 15min nuotr.

Pagal sutartį „Klaipėdos nafta“ įsipareigotų įsteigti įmonę Brazilijoje, kuri teiktų terminalo operatoriaus paslaugas, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė bendrovė.

„Šiuo metu dėl terminalo operatoriaus paslaugų su GNA vyksta produktyvios derybos“, – pranešime sakė laikinasis „Klaipėdos naftos“ vadovas Darius Šilenskis.

„Dar anksti prognozuoti, kada galėtų būti pasiektas susitarimas, tačiau dedame visas pastangas užsitikrinti ir iš anksto atlikti visus pasirengiamuosius namų darbus, kad sėkmės atveju galėtume iškart susitelkti ties paslaugų naujam klientui teikimu“, – teigė jis.

„Klaipėdos nafta“ taip pat pranešė, kad Finansų ministerija leido bendrovei padidinti jos antrinės bendrovės „SGD logistika“ įstatinį kapitalą iki 3,54 mln. eurų bei suteikti garantiją GNA.

GNA naujame Brazilijos Acu uoste įgyvendinamas projektas apima dvi dujomis kūrenamas jėgaines, kurių bendra galia sieks 3 GW, bei SGD importo terminalą, kurio išdujinimo pajėgumai siekia 21 tūkst. kubų per dieną.

Kol vyksta derybos, išsamesnės informacijos apie sutarties trukmę ir vertę „Klaipėdos nafta“ neatskleidžia.

„Klaipėdos nafta“ jau yra bendradarbiavusi su įmonėmis, vystančiomis SGD projektus Lotynų Amerikoje. 2015 metais bendrovė buvo laimėjusi konsultavimo konkursą Kartachenos uoste, Kolumbijoje.

„Klaipėdos nafta“ kaip konsorciumų partnerė taip pat dalyvavo SGD terminalo Kipre projektavimo, statybos ir valdymo konkurse, tačiau šią vasarą pranešta, kad kosorciumas jį pralaimėjo.

Tuomet bendrovė teigė, kad jos kompetencija buvo teigiamai įvertinta konsorciumo partnerių – bendrovių „Mitsui O.S.K. Lines“ ir „Samsung C&T”.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius