Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Klaipėdos naftos“ vadovas Rokas Masiulis: SGD terminalas – pigus ginklas derybose su „Gazprom“

Pastaruoju metu „Klaipėdos nafta“ susilaukė gausios Seimo narių kritikos dėl suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo. Tačiau „Klaipėdos naftos“ vadovas Rokas Masiulis kritikams atkerta, kad SGD terminalo nauda yra akivaizdi.
„Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Rokas Masiulis
„Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Rokas Masiulis / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

R.Masiulis „Žinių radijo“ laidoje „Verslo pozicija“ pabrėžė, kad terminalo kaina, palyginti su prognozuojama jos įtaka dujų kainai, nėra didelė.

„Traktuojama, kad terminalas yra labai brangus, mokėsime pusę milijono per dieną. Bet, jeigu pažiūrėsime dabartinius skaičius, „Gazprom“ taikomas kainas taikomas mums ir taikomas aplinkinėms šalims, kur yra apie 20 proc. mažesnės kainos, tai mes per dieną permokame 2,5 mln. Lt. Nereikia pamiršti, kiek jau dabar permokame“, – sakė R.Masiulis.

Pasak jo, terminalas, jeigu tik Lietuva gaus pigesnių dujų, atsipirks.

„Jeigu perkeltume visą terminalo išlaikymo kainą į galutinę dujų kainą, tai yra tik 5 proc. Tai jeigu mes gauname dujas nors 5 proc. pigiau negu dabar mokame, terminalas jau atsiperka. Tai tikrai pakankamai pigus ginklas, kurį mes galime panaudoti derantis dėl dujų“, – sakė „Klaipėdos naftos“ vadovas.

Pasak jo, suskystintų gamtinių dujų terminalo laivo nuomos sutartis atitinka pasaulinę praktiką.
 
„Mes vieninteliai išsiderėjome galimybę po 10 metų terminalą įsigyti. Tai didžiulis pasiekimas“, – sakė „Klaipėdos naftos“ vadovas.

Seimo laikinosios tyrimo komisijos, tiriančios buvusios Vyriausybės darbus energetikos srityje, pirmininkas Artūras Skardžius tvirtina, kad suskystintų gamtinių dujų (SGD)  terminalo veikimui reikalingo laivo-saugyklos nuomos sutartis kelia didelių abejonių. Pasak A. Skardžiaus, už beveik 2 mlrd. litų buvo galima nusipirkti 2 naujus SGD laivus, atmetus jų aptarnavimo ir pan. mokesčius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius