-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl Jungtinės Valstijos kol kas negali ištraukti Europos iš dujų krizės

Joe Bideno administracija nori siųsti į Europą daugiau gamtinių dujų, kad padėtų jai tapti nepriklausoma nuo Rusijos energetikos. Tačiau šis kilnus siekis bus iš esmės simbolinis, bent jau artimiausiu laikotarpiu, nes Jungtinės Valstijos neturi pakankamai pajėgumų eksportuoti daugiau dujų, o Europa neturi galimybių jų žymiai daugiau importuoti.
Suskystintų dujų talpykla
Suskystintųjų dujų talpykla / „The New York Times“/Clara Vanucci nuotr.

Pastaraisiais mėnesiais JAV eksportuotojai, skatinami prezidento Joe Bideno, jau padidino terminalų, gamtines dujas paverčiančių skysčiu, tinkamu gabenti dideliais tanklaiviais, našumą. Be to, siuntos, iš pradžių numatytos Azijai, buvo nukreiptos į Europą.

Vis dėlto energetikos ekspertai teigia, kad pastatyti pakankamai terminalų abiejose Atlanto pusėse, kad būtų galima gerokai padidinti JAV suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) eksportą į Europą, gali užtrukti nuo dvejų iki penkerių metų.

„Artimiausiu metu tikrai nėra gerų variantų, išskyrus maldauti, kad koks nors pirkėjas iš Azijos atsisakytų SGD Europos labui“, – sakė Robertas McNally, dirbęs buvusio prezidento George'o W.Busho patarėju energetikos klausimais.

Kita vertus, pridūrė jis, pastačius pakankamai dujų terminalų, JAV galėtų tapti „energetikos arsenalu“, padėsiančiu Europai nutraukti priklausomybę nuo Rusijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius