Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Konservatorius Dainius Kreivys užtarė Arvydą Sekmoką: premjero kaltinimai politizuoti

Konservatorių atstovas Seime, buvęs ūkio ministras Dainius Kreivys penktadienį išplatino pranešimą spaudai, kuriame stojo ginti buvusio energetikos ministro Arvydo Sekmoko. Pasak D.Kreivio, A.Sekmokas negali būti atsakingas už tai, kad Ignalinos atominė elektrinė laikė pinigus „Snoro“ ir Ūkio bankuose. Taip D.Kreivys protestuoja prieš ketvirtadienį premjero Al;girdo Butkevičiaus išreikštą ketinimą įduoti buvusį energetikos ministrą prokurorams.
Arvydas Sekmokas
Arvydas Sekmokas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Buvusiam ministrui A. Sekmokui prikišamos tariamos politinės nuodėmės už Ignalinos atominės elektrinės (IAE) laikytus pinigus „Snoro“ ir Ūkio bankuose yra baltais siūlais sudygsniuoti politizuoti kaltinimai“, – sako Seimo narys, buvęs ūkio ministras Dainius Kreivys.

Pasak jo, prieš pareikšdamas apie galimą kreipimąsi į generalinę prokuratūrą premjeras turėjo sulaukti bent audito išvadų. Be to, D.Kreiviui neįtinka ir auditą atliekanti įmonė.

„Premjeras, užuot laidęs politiniu susidorojimu dvelkiančius pareiškimus, turėtų pakomentuoti teisininkų bendruomenės informaciją, jog pastarajam auditui atlikti pasamdyta teisininkų kontora buvo pasirinkta be konkurso ir selektyviai. Kartu norėtųsi išgirsti ir viešą ministro pirmininko paaiškinimą, kodėl taip proteguojama teisines paslaugas teikianti įmonė, kurioje dirba Rusijos Federacijos teisininkai“, – teigia D. Kreivys.

Anot D. Kreivio, Premjerui A. Butkevičiui derėtų suvokti, kad tiek premjero, tiek ir Vyriausybės ministrų kišimasis į valstybinių įmonių valdybų ir administracijų darbą yra nesuderinamas su civilizuotame pasaulyje įtvirtintais korporatyvinio įmonių valdymo principais.

D.Kreivys teigia, kad diegdama šiuos principus, Andriaus Kubiliaus Vyriausybė siekė apriboti politikų įtaką valstybės valdomoms įmonėms.

„Ignalinos AE administracija, siekdama sumažinti finansinę riziką, elgėsi pagal Finansų ministerijos ir Ignalinos AE valdybos patvirtintą tvarką ir savo lėšas laikė visuose šalies bankuose. Vyriausybės vadovas ir kiti jos nariai aiškiai supranta, kad buvęs Energetikos ministras neturėjo teisės ir priežasčių daryti įtakos tokiems IAE administracijos sprendimams. Valdančioji koalicija šitokiu būdu siunčia aiškius signalus apie siekį politiškai persekioti ankstesnės Vyriausybės narius. Todėl galima manyti, jog nieko bendro su teisingumo paieškomis tokie veiksmai neturi“, – tvirtina buvęs ūkio ministras.

Primename, kad ketvirtadienį A.Butkevičius pareiškė ketinąs dėl A.Sekmoko veiklos kreiptis į prokurorus.

„Šiuo metu atliekamas auditas, o jam pasibaigus, aš tikiuosi, medžiaga bus perduota Generalinei prokuratūrai“, – pareiškė A.Butkevičius.

Taip premjeras atsakė į „tvarkiečio“ Andriaus Mazuronio klausimą, ar ketinama kreiptis  į teisėsaugą dėl ankstesnės Energetikos ministerijos vadovybės veiksmų.

Pasak A.Mazuronio, buvęs energetikos ministras A.Sekmokas yra atsakingas už sukurtą nevaldomą saulės elektrinių bumą, chaotiškai vykusį Suskystintų dujų terminalo statybos konkursą ir prarastus energetikos įmonių pinigus „Snoro“ bei Ūkio bankuose.

„Ar neturėtų būti šiuo atveju ginamas viešas interesas, nes kažkas turėtų atsakyti už žmonėms padarytą žalą?“, – klausė premjero A.Mazuronis.

Primename, kad dabartinis energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius yra pareiškęs, kad ministerijoje rado ne visai tvarkingą A.Sekmoko palikimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius