-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremlius: „Nord Stream 2“ turi būti baigtas tiesti „nustatytu laiku“

Rusijos antrasis eksporto dujotiekis per Baltijos jūrą iki Vokietijos „Nord Stream 2“ turi baigtas tiesti „nustatytu laiku“, pareiškė Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai.
Nord Stream 2
Nord Stream 2 / „Scanpix“ nuotr.

„Tikimės, kad projektas bus baigtas nustatytu laiku, nepaisant tam tikro vėlavimo, kurį lėmė būtinybė gauti Danijos valdžios institucijų pritarimą“, – penktadienį žurnalistams sakė Dmitrijus Peskovas.

„Nord Stream 2“ projektą Rusija planavo įgyvendinti iki šių metų pabaigos, tačiau šis terminas tapo abejotinu dėl to, kad Danija, viena iš penkių Baltijos jūros regiono valstybių, kurių leidimai būtini, po daugiau nei metus trukusio delsimo jį suteikė tik praėjusio mėnesio pabaigoje.

Iki šiol nutiesta daugiau kaip 2,1 tūkst. kilometrų iš 2,46 tūkst. kilometrų būsimo vamzdyno ilgio, jį skaičiuojant dviem jo gijomis atskirai. Atkarpa Danijos išskirtinėje ekonominėje zonoje – 147 kilometrai.

D.Peskovas priminė, jog gruodžio 2-ąją V.Putinas ir Kinijos Kinijos prezidentas Xi Jinpingas vaizdo ryšiu įjungs naująjį dujotiekį iš Sibiro į Kiniją, kurio „svarbą sunku pervertinti“.

Jis patvirtino, jog sausio pradžioje numatytas V.Putino vizitas į Turkiją, kur jis kartu su šios šalies lyderiu Recepu Tayyipu Erdoganu dalyvaus dujotiekio „TurkStream“ oficialioje įjungimo ceremonijoje.

D.Peskovas neatmetė galimybės, kad per gruodžio 9-ąją Paryžiuje numatytą vadinamojo „Normandijos ketverto“ susitikimą Rusijos ir Ukrainos prezidentai gali tiesiogiai aptarti rusiškų dujų tranzito per Ukrainą ir jų tiekimo jai juo 2020-ųjų perspektyvas, „jei probleminiai klausimai iki tol nebus išspręsti darbiniu lygiu“.

Jo žodžiais, šiuo metu tarp Rusijos ir Ukrainos vyksta intensyvios derybos tiek dvišalės, tiek ir tarpininkaujant Europos Komisijai.

„Kontaktai intensyvūs, bet kol jie vyksta, būtų per anksti juos vertinti“, – sakė D.Peskovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius