Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremlius: OPEC+ sprendimu sumažinti naftos gavybą siekiama stabilizuoti pasaulines rinkas

Kremlius ketvirtadienį pareiškė, kad Naftą eksportuojančių valstybių organizacijos (OPEC) ir jos sąjungininkų – vadinamosios OPEC+ grupės – sprendimas smarkiai sumažinti naftos gavybą yra skirtas stabilizuoti pasaulines naftos rinkas, Vašingtonui pareiškus, kad toks žingsnis yra nuolaida Maskvai.
OPEC
OPEC / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

OPEC+ susitarė nuo lapkričio sumažinti gavybą 2 mln. barelių per dieną.

„Priimtais sprendimais siekiama stabilizuoti naftos rinkas“, – pareiškė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Jo teigimu, tai yra įrodymas, kad „kai kurios šalys supranta [Vašingtono reikalavimų nustatyti Rusijos naftos kainų viršutinę ribą] absurdiškumą“.

OPEC kartelio, kuriam vadovauja Saudo Arabija, ir Rusijos vadovaujamos 10-ies eksportuotojų grupės sprendimas supykdė Jungtines Valstijas, kurios dėjo pastangas sulaikyti degalų kainas ir izoliuoti Rusiją dėl pastarosios agresijos Ukrainoje.

Europos Komisija (EK) praėjusią savaitę pasiūlė naują – jau aštuntąjį – sankcijų Maskvai paketą, kuriame numatė ir rusiškos naftos kainų viršutinės ribos nustatymą.

Maskva trečiadienį perspėjo, kad galimas rusiškos naftos kainų ribojimas turėtų „žalingą poveikį“ pasaulio rinkoms ir pagrasino, jog Rusijos bendrovės „netieks naftos šalims“, kurios nustatys tokią kainų viršutinę ribą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius