Kruonio HAE baseine pradėta saulės jėgainės statyba

Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės (HAE) aukštutiniame baseine prasidėjo pirmosios Baltijos šalyse plūduriuojančios saulės elektrinės statyba, pranešė valstybės valdoma energetikos grupė „Ignitis grupė“.
Kruonio HAE
Kruonio HAE / Vytauto Kandroto nuotr.

Pasak jos, praėjusią savaitę nuleisti ankeravimo blokai, prie kurių bus pritvirtinti plūdurai, o ant jų bus sumontuoti saulės moduliai. Planuojama, kad 60 kW galios elektrinės bandymai bus baigti dar šiais metais.

„Plūduriuojanti saulės energetika sparčiausiai vystosi ir pasaulinėje rinkoje stebimas šios rūšies elektrinių instaliuotos galios augimas (...) Planuojama, kad 2022 metais visame pasaulyje bendra šios energetikos atšakos instaliuota galia sieks beveik 5 GW“, – feisbuke teigia grupė.

Elektrinę už 290,3 tūkst. eurų (su PVM) įrengs grupės valdoma elektros ir dujų tiekėja „Ignitis“, o jos subrangovės yra „Tetas“, „Transventa Solar“ ir „Hidrotechniniai darbai“. HAE valdo „Ignitis gamyba“.

„Ignitis gamyba“ teigė norinti išbandyti, kaip saulės elektrinė veiks integruojant jos energiją į Kruonio HAE veiklą, taip išnaudojant saulės ir vandens sinergiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius