Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuveitas pasirašė ilgalaikį susitarimą dėl suskystintų gamtinių dujų importo iš Kataro

Kuveito valstybinė naftos bendrovė „Kuwait Petroleum Corporation“ sekmadienį pasirašė ilgalaikį susitarimą su Kataro naftos ir gamtinių dujų bendrove „Qatar Petroleum“ dėl 3 mln. tonų suskystintų gamtinių dujų importo per metus, sakoma paskelbtame pranešime.
Kuveitas
Kuveitas / 123rf.com nuotr.

Kuveitas, kuriame gausu naftos, tačiau trūksta dujų, šiuo metu per metus iš bendrovių BP, „Shell“ ir „Qatar Petroleum“ importuoja maždaug 2,5 mln. tonų suskystintų gamtinių dujų.

Numatoma naujojo susitarimo trukmė yra 15 metų, o įsigalios jis nuo 2022 metų, kai pradės veikti naujas 3 mlrd. JAV dolerių vertės suskystintų gamtinių dujų priėmimo terminalas Al Zauro uoste Kuveito pietuose, sakoma bendrame dviejų bendrovių pranešime.

Kuveitas, pagrindinis OPEC gamintojas, per dieną išgaunantis apie 2,7 mln. barelių naftos, gamtinių dujų importą naudoja energijos gamybai ir naftos chemijos pramonei.

„Šiuo susitarimu iki 2030-ųjų pratęsiami Kataro ilgalaikiai santykiai su Kuveitu suskystintų gamtinių dujų tiekimo srityje ir pabrėžiamas mūsų įsipareigojimas patenkinti Kuveito suskystintų gamtinių dujų poreikį“, – pasirašydamas susitarimą su savo kolega iš Kuveito pareiškė Kataro energetikos ministras Saadas al-Kaabi.

Kuveito naftos ministras Khaledas al Fadhelis teigė, kad šalis „žengia ambicingu ekonomikos augimo keliu, kuris reikalauja švaresnių energijos šaltinių, tokių kaip gamtinės dujos, padėsiančių sumažinti išmetamų teršalų kiekį ir pagerinti oro kokybę šalye“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius