-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laikinos SGD stotelės Druskininkuose konkursą laimėjo estų bendrovė „JetGas“

Elektros ir dujų skirstymo bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) skelbtą laikinos suskystintų gamtinių dujų (SGD) stotelės Druskininkuose nuomos konkursą laimėjo bendrovė „JetGas“. Ji veiks tol, kol bus įrengta nuolatinė stotelė.
Gamtinės dujos
Gamtinės dujos / 123rf.com nuotr.

Anot ESO, dujų tiekimo alternatyva užtikrins rinkos konkurenciją jau nuo šio šildymo sezono pradžios, o išdujinimo stotelė reikšmingai padidins gamtinių dujų tiekimo patikimumą ir saugumą, nes Druskininkuose esantis tinklas nėra sujungtas su Lietuvos gamtinių dujų perdavimo ar skirstymo sistema.

„Laikina stotelė pasirinkta dėl balandį nutraukto nuolatinės stotelės statybos konkurso. Be to, laikinos stotelės įrengimas yra paprastesnis ir greitesnis“, – teigiama pranešime žiniasklaidai.

Laikina stotelė pasirinkta dėl balandį nutraukto nuolatinės stotelės statybos konkurso.

„JetGas“, kuriai ketvirtadienį Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) suteikė gamtinių dujų tiekimo licenciją, įrengs laikiną stotelę ir užtikrins dujų tiekimą. Pagal sutartį bendrovė turės patiekti daugiau kaip 100 t gamtinių dujų. Stotelė bus nuomojama nuo pusmečio iki trejų metų, kol bus įrengta stacionari. „JetGas“ stotelę į Druskininkus turės atgabenti per mėnesį nuo užsakymo pradžios.

„JetGas“ Estijoje vykdo elektros ir dujų perdavimo veiklą. ESO skelbtame konkurse be minėtos bendrovės taip pat dalyvavo gamtinių dujų tiekimo ir prekybos įmonė „Litgas“.

Energetikos ministerijos patvirtintame „Nepertraukiamo gamtinių dujų tiekimo Druskininkų savivaldybės vartotojams užtikrinimo 2016–2017 metų veiksmų plane“ numatyta, jog SGD išdujinimo įrenginys yra būtinas, siekiant užtikrinti nepertraukiamą, saugų ir patikimą gamtinių dujų tiekimą Druskininkų savivaldybės vartotojams.

SGD balionas
SGD balionas

ESO 2016 metų lapkričio 29 dieną įsigijo Druskininkų savivaldybėje esančią gamtinių dujų skirstymo sistemą, o nuo lapkričio 1 dienos, kai veiklą nutraukė buvęs dujų tiekėjas, vykdo garantinę dujų tiekimo veiklą. Gamtinės dujos tiekiamos 2674 privatiems ir 9 verslo klientams. Gamtinių dujų skirstymo sistema Druskininkuose nėra sujungta su Lietuvos gamtinių dujų perdavimo ar skirstymo sistema, gamtinės dujos čia tiekiamos iš Gardino (Baltarusija) apskrities.

Gamtinių dujų skirstymo paslaugą iki Druskininkų miesto teikia bendrovė „Intergas“, o gamtines dujas tiekia „Haupas“ iš Rusijos. Galutinius vartotojus Druskininkų savivaldybės teritorijoje gamtinės dujos pasiekia per ESO valdomą skirstomųjų dujotiekių sistemą, besitęsiančią apie 25 km.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius