-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lapkritį elektra Lietuvoje brango 9 proc.

Lietuvoje vidutinė didmeninė elektros kaina lapkritį, palyginti su spaliu, augo apie 9 proc., toks pat augimas buvo ir Latvijoje bei Estijoje, praneša nepriklausoma elektros tiekėja „Elektrum Lietuva“.
Elektros kaina
Elektros kaina / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Elektros biržos „Nord Pool“ Lietuvos kainų zonoje praėjusį mėnesį elektra kainavo 41,19 euro už MWh, Latvijoje vidutinė kaina siekė 41,10 euro, o Estijoje – 40,99 euro už MWh.

„Elektrum Lietuvos“ direktorius Martynas Giga teigia, kad lapkritį trijų šalių elektros kainoms, be kitų veiksnių, įtaką darė dideli vėjo jėgainių gamybiniai pajėgumai mažos paklausos sąlygomis.

„Kainų skirtumas padidėjo ir dėl jungčių apribojimų tarp Švedijos ir Norvegijos. Be to, nuo lapkričio pradžios Lietuva uždarė Baltarusijos ir Lietuvos sieną elektros energijos importui iš trečiųjų šalių į Baltijos šalis, nes Baltarusijoje buvo pradėta eksploatuoti Astravo atominė elektrinė“, – pranešime sako M.Giga.

Baltijos šalyse elektros suvartojimas lapkritį, palyginti su spaliu, išaugo 2,9 proc. iki 2,368 TWh. Lietuvoje jis didėjo 2,8 proc. iki 1,048 TWh, Estijoje – 6,2 proc. iki 714 GWh, o Latvijoje – sumažėjo 0,75 proc. iki 606 GWh.

Baltijos šalyse elektros gamyba per mėnesį padidėjo 13,5 proc. iki 1,298 TWh. Lietuvoje generacija augo 7,6 proc. iki 425 GWh, Latvijoje – 39 proc. iki 453 GWh, Estijoje gamybos rezultatas beveik nepakito ir siekė 420 GWh.

Trys šalys praėjusį mėnesį bendrai pasigamino 55 proc. visos suvartojamos elektros. Lietuvoje gamybos ir suvartojimo santykis buvo 41 proc., Latvijoje – 75 proc., Estijoje – 59 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius