-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvija ir Estija nerodo entuziazmo dėl VAE ateities

Laukiant trijų Baltijos salių energetikos ekspertų išvadų, ar būtų perspektyvus Visagino atominės elektrinės (VAE) projektas, latviai ir estai laukia komerciškai sėkmingo projekto pasiūlymo, rašo „Verslo žinios“.
Akcijos „Pabusk“ akimirka
Energetika / Luko Balandžio/15min.lt nuotr.

„Aš neatmesčiau jokių variantų gali būti nuspręsta, kad VAE projektas yra gerokai per brangus, todėl reikia ieškoti kitokių elektros energijos generavimo pajėgumų ir apsirūpinimo elektra galimybių, gali būti padaryta išvada, kad galima rasti tokią projekto įgyvendinimo formulę, kuri ilgainiui apsimokėtų. O galbūt bus kokių nors kompromisinių pasiūlymų“, – sakė Estijos ekonomikos ministerijos generalinio sekretoriaus pavaduotojas energetikai Ando Leppimanas.

Latvijos ekonomikos ministras Danielis Pavlutis „Verslo žinioms“ tvirtino, kad jo valstybė nenorėtų dalyvauti komerciškai nenaudinguose energetikos projektuose.

„Todėl būtinas aiškus įrodymas, kad VAE projektas yra gyvybingas. Negalime sau leisti švaistytis finansiniais ištekliais projektams, kurie tiesiog neapsimoka. Todėl reikėtų palaukti ekspertų išvadų ir skaičiavimų – ar tikrai VAE projektą įmanoma pakoreguoti ta linkme, kad jis būtų komerciškai naudingas“, – sakė ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius