Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Latvijas Gaze“ dujų iš Klaipėdos SGD terminalo nepirks – jiems pakanka „Gazprom“

Latvijos dujų įmonė „Latvijas Gaze“ nesvarsto galimybių įsigyti dujų iš Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo.
„Latvijas gaze“
„Latvijas gaze“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mūsų poreikį patenkinti dujų paklausą Latvijoje visiškai užtikrina ilgalaikė „Latvijas Gaze“ sutartis su „Gazprom“. Rinka kol kas visiškai nepasirengusi priimti papildomo dujų kiekio dėl susidariusio pertekliaus“, – interviu „Verslo žinioms“ sakė „Latvijas Gaze“ valdybos vicepirmininkas Mario Nullmeieris.

Jis pripažino, kad terminalas Klaipėdoje turėjo įtakos „Latvijos Gaze“ deryboms su „Gazprom“.

Kovo viduryje Latvijos žiniasklaida skelbė, kad pradėjus veikti Klaipėdos SGD terminalui, atsirado techninių galimybių iš jo tiekti dujas į Latviją, tačiau „Latvijas Gaze“ nustatė naujas taisykles, kuriomis riboja dujų tiekimą Latvijai ir kartu trukdo šalies vartotojams naudoti SGD.

Latvijos energetikos bendrovė „Latvenergo“ tuomet teigė, kad dėl „Latvijas Gaze“ taisyklių bus neįmanoma tiekti dujų iš Klaipėdos SGD terminalo į elektrines Rygoje. Pasak įmonės, kuri svarsto galimybes pirkti dujas iš Klaipėdos, dėl tokių taisyklių Europos Komisija (EK) galiausiai gali pradėti pažeidimo procedūrą prieš Latviją.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Latvijas gaze“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Latvijas gaze“

Prieš metus „Klaipėdos nafta“ ir „Latvijos Gaze“ susitarė dėl dujų saugojimo požeminėje Inčukalnio saugykloje, o šiemet vasarį „Litgas“ su „Latvijas Gaze“ pasirašė dujų tranzito per Latvija sutartį.

Latvija iki 2017 metų ketina įgyvendinti Trečiąjį ES energetikos paketą ir atskirti tiekimo, transportavimo ir saugojimo bei skirstymo veiklas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius