Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos ministras: bendradarbiavimas su Lietuva – labai geras, bet Latvija jaučia nepasitenkinimą dėl SGD terminalo Klaipėdoje

Latvijos užsienio reikalų ministras sako, jog bendradarbiavimas tarp Baltijos šalių daugelyje sričių yra labai geras, tačiau pažymi, jog Latvija turi priežasčių jausti nepasitenkinimą dėl suskystintų dujų terminalo Klaipėdoje.
Edgaras Rinkevičius, Latvijos užsienio reikalų ministras
Edgaras Rinkevičius, Latvijos užsienio reikalų ministras / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Mūsų bendradarbiavimas su Lietuva ir Estija buvo labai geras ir tvarkingas – kaimyniški santykiai, kurie yra būdingi Baltijos šalims, paprastai padedančioms viena kitai, nors kai kada yra dalykų, dėl kurių jos ir nesutaria. Žinoma, mes tam tikra prasme esame varžovai“, – trečiadienį žurnalistams sakė ministras Edgaras Rinkevičius.

Pasak jo, nors Baltijos šalių bendradarbiavimas politikos, saugumo, kultūros ir švietimo srityse, taip pat bendras prekybos balansas buvo labai geras, Latvija kai kuriais klausimais turi priežasčių jausti nepasitenkinimą.

„Baltijos (šalių) energetinis bendradarbiavimas yra gyvybiškai svarbus, ir mes apgailestaujame dėl vienašališkos suskystintų dujų terminalo statybos Klaipėdoje, todėl, kad, kaip mes visi žinome, tai turėjo būti regioninis projektas. Žinoma, kiekviena šalis turi teisę tai daryti“, – teigė E.Rinkevičius.

Latvija teigia, kad SGD statybos Klaipėdoje pakenkė regioninio dujų terminalo perspektyvoms. Europos Komisija teigia, jog kol kas nėra priėmusi sprendimo, kur būtų tinkamiausia vieta statyti regioninį terminalą.

Jis pridūrė, kad Baltijos šalys prieš 3–5 metus turėjo būti aktyvesnės koordinuodamos dėl bendros energetikos politikos.

„Mažų nesutarimų bus visada. Aš manau, kartais mūsų draugai taip pat turi priežastį nustatyti nepatenkintą veido išraišką ir galvoti, kad mes galėjome elgtis kitaip“, – sakė Latvijos URM vadovas.

„Mes jau prieš kurį laiką turėjome būti aktyvesni apibrėždami mūsų nacionalinius veiksmus energetikos srityje ir įtraukdami juos į regioninį kontekstą“, – kalbėjo E.Rinkevičius.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius