Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lenkijos PGE nutraukė sutartį su australais, atominei elektrinei būtinus tyrimus atliks pati

Lenkijos energetikos bendrovės PGE antrinė įmonė „PGE EJ 1“, atsakinga už pirmosios atominės elektrinės šalyje projektą, nutraukė sutartį su Australijos įmone „WorleyParsons“, kuri turėjo atlikti elektrinės aplinkosaugos ir vietos tinkamumo tyrimus. PGE planuoja šiuos tyrimus atlikti savo jėgomis, pasitelkdama šios srities specialistus.
Protestuotojas.
Protestuotojas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Lenkijos žinių portalas cire.pl pranešė, kad kontraktas su „WorleyParsons“ nutrauktas gruodžio 22 dieną. Oficialia priežastimi nurodoma tai, kad „WorleyParsons“ neva nesilaikė sutarties sąlygų ir sutartų terminų.

„Pagal sutartį mes galime perimti visus atliktus tyrimus ir mūsų intencija yra išnaudoti viską, kas surinkta ir parengta. Privalome atlikti tyrimus, kurie buvo nebaigti arba nepradėti, ypač geologinius“, - sakė „PGE EJ 1“ prezidentas Jacekas Cichoszas (Jacekas Cichošas).

Jo teigimu, būtinų leidimų gavimas gali užtrukti keletą mėnesių.

Sutarties su „WorleyParsons“ vertė buvo 225 mln. zlotų, nors nepriklausomos Lenkijos institucijos teigė, kad tokius darbus galima atlikti už 50 mln. zlotų, o konkurso biudžetas buvo nustatytas 120 mln. zlotų.

„WorleyParsons“ dalyvavo atominių elektrinių projektuose Bulgarijoje, Rusijoje, Slovėnijoje, Slovakijoje, Švedijoje, Turkijoje, Egipte, Pietų Afrikos respublikoje, Kanadoje, Meksikoje, JAV ir Armėnijoje.

Lenkija pirmąją savo AE planavo pastatyti iki 2024 metų.

Pirmosios Lenkijos AE galia turėtų būti apie 3000 megavatų, o planuojamų dviejų branduolinių jėgainių bendra galia būtų 6000 megavatų. Antrosios AE projektą planuojama įgyvendinti 2025-2030 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius