Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lenkijos žiniasklaida: slėptame S.Skvernelio susitikime su J.Kaczynskiu sprendėsi „Orlen Lietuva“ likimas

Premjeras Saulius Skvernelis dar pernai rudenį susitiko su vienu svarbiausių žmonių Lenkijoje – partijos „Teisė ir teisingumas“ (PiS) vadovu Jaroslawu Kaczynskiu. Iki šiol apie susitikimą nebuvo skelbta, tačiau, kaip praneša Fakt.pl, būtent tada buvo susitarta dėl „Orlen Lietuva“ gamyklos Mažeikiuose likimo.
Sauliaus Skvernelio ir Jaroslawo Kaczynskio susitikimas prie alaus
Sauliaus Skvernelio ir Jaroslawo Kaczynskio susitikimas prie alaus / Kadras iš Fakt.pl

„Ne su prezidentu Andrzejumi Duda, ne su premjere Beata Szydlo, bet su PiS lyderiu J.Kaczynskiu prie alaus bokalo susitiko Lietuvos premjeras, kad pabaigtų Lietuvos ir Lenkijos ginčus dėl Mažeikių“, – praneša Lenkijos naujienų portalas Fakt.pl.

Ir pateikia asmeninio archyvo (nenurodoma kieno – red.past.) nuotrauką, kurioje, be S.Skvernelio ir J.Kaczynskio, stovi Tomas Pačėsas bei Lenkijos Senato vicepirmininkas Adamas Bielanas.

Saulius Skvernelis susitiko su Jaroslawu Kaczynskiu

Anot Fakt.pl, būtent šiame susitikime dar lapkritį kalbėta apie „Orlen Lietuva“ ir „Lietuvos geležinkelių“ sutartį, kuri buvo pasirašyta birželio 28 d., taip pabaigiant kelerius metus trukusį ginčą dėl krovinių vežimo geležinkeliais tarifų. Iškilmingame pasirašyme dalyvavo ne tik abiejų bendrovių vadovai, bet ir S.Skvernelis bei A.Bielanas, taip pat „PKN Orlen“ direktorius Wojciechas Jasinskis.

Premjeras S.Skvernelis po susitarimo pasirašymo teigė, kad bendrovių ginčas temdė ir Lietuvos bei Lenkijos santykius. O A.Bielanas gyrė W.Jasinskį ir jo indėlį pagaliau pabaigiant ginčą: „Direktorius Jasinskis išsprendė didžiausią geopolitinę problemą tarp mūsų šalių.“

Vis dėlto, kaip nurodo Fakt.pl, esminis susitikimas dėl gamyklos Mažeikiuose likimo įvyko pernai lapkritį Varšuvoje. Ir be W.Jasinskio.

„Lietuvos premjeras su savo patarėju, buvusiu puikiu krepšininku Tomu Pačėsu (T.Pačėsas nėra premjero patarėjas – red.past.), viename Varšuvos restorane susitiko su J.Kaczynskiu ir A.Bielanu. Ten sutarta, kad reikia gelbėti investicijas, kurios buvo labai svarbios žuvusiam Lenkijos prezidentui Lechui Kaczynskiui“, – rašo Fakt.pl.

S.Skvernelio patarėjas viešųjų ryšių klausimais Tomas Beržinskas 15min patikslino, kad šis susitikimas įvyko ne lapkritį, o kiek anksčiau – dar nebuvo pasibaigusi Seimo rinkimų kampanija.

„Tai buvo privatus susitikimas, kuris įvyko praėjusių metų rudenį, dar nesibaigus Seimo rinkimų kampanijai. Susitikimą suorganizavo Tomas Pačėsas, kuris yra Jerzy Giedroyco dialogo ir bendradarbiavimo forumo narys. Pokalbio metu buvo aptariami Lietuvos–Lenkijos santykiai ir jų perspektyvos“, – paprašytas pakomentuoti sakė apie susitikimą T.Beržinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius