Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lesto“ svarsto dėl išmanaus elektros tinklo diegimo

Išmaniųjų technologijų asociacija ragina žengti danų keliu ir šalyje pradėti kurti išmanųjį elektros tinklą, o skirstomųjų tinklų operatorė „Lesto“ sako su tokiomis inovacijomis jau eksperimentuojanti, bet kol kas tinklo nediegsianti, nes jis šaliai kol kas esą nereikalingas, o technologija – labai brangi, rašo „Verslo žinios“.
„Lesto“
„Lesto“ / Š.Mažeika/BFL
Asociacijos direktorius Rolandas Juraitis, sako, kad bendradarbiaujant su „Lesto“ ir kitomis bendrovėmis bei įstaigomis netolimoje ateityje norima atlikti bent vieną bandomąjį išmaniojo tinklo projektą su nedidele tikrų elektros vartotojų ir generuotojų grupe.

„Lesto“ teigia, kad žiūrint iš tinklo operatoriaus pozicijų nėra jokio poreikio šalyje turėti išmanųjį elektros tinklą, nes dar sovietiniais laikais įrengtas aukštosios ir vidutinės įtampos tinklas yra pakankamai stiprus ir geras, o smulkiąsias elektrines prie jo galima prijungti ir dabar. Tereikia sumontuoti skaitiklius. Tačiau „Lesto“ Inovacijų skyriaus vadovas Mantas Vaskela pripažįsta, kad bendrovė vis dėlto eksperimentuoja su išmaniojo tinklo sprendimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius