Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LET: gegužės orai kėlė elektros kainą

Elektra Lietuvoje gegužę brango palyginti nedaug, o kainą augino dėl vėsesnių orų išaugęs elektros suvartojimas, skelbia elektros ir dujų tiekimo bendrovė „Lietuvos energijos tiekimas“ (LET).
Elektros kaina
Elektros kaina / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pasak bendrovės, elektros kaina per mėnesį augo 1,4 proc., o palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai ji buvo aukštesnė 1 procentu. Vidutinė gegužės mėnesį elektros energijos kaina „Nord Pool“ biržos Lietuvos kainų zonoje siekė 44,11 euro už megavatvalandę (MWh) – prieš mėnesį ji buvo 59 euro centais žemesnė.

„Po nedidelio šuolio balandį praėjusį mėnesį elektros kaina biržoje stabilizavosi ir paaugo minimaliai – pokytis nesiekė net 1 euro. Elektros energijos kainų mažėjimui kelią užkirto kiek vėsesni orai. Jie lėmė, kad energijos suvartojimas lyginant su tuo pačiu mėnesiu pernai šalies rinkoje kilo 2,2 proc., o pasiūla šio poreikio nespėjo vytis“, – pranešime sako „Lietuvos energijos tiekimo“ Verslo sprendimų departamento vadovas Martynas Boratinskas.

Kitose Baltijos šalyse fiksuotos panašios kainos į Lietuvos: Latvijoje vidutinė elektros kaina buvo 44,28 euro už MWh, Estijoje – 42,32 euro už MWh. Palyginti su balandžio mėnesiu, jos padidėjo minimaliai – atitinkamai 1,8 proc. ir 0,2 procento.

LET teigimu, birželį įtaką vidutinėms elektros energijos kainoms turėtų daryti regioną užplūdusi šiluma bei atliekami tinklų priežiūros ir profilaktikos darbai (pavyzdžiui, Latvijoje jie suplanuoti birželio 17-25 dienomis).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius